جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1400/06/28 - 07:45
  • - تعداد بازدید: 391
  • - تعداد بازدیدکننده: 271
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree

اصحاب رسانه یاریگر سوادآموزی جامعه هدف باشند

معاون سوادآموزی استان آذربایجان شرقی گفت:اصحاب رسانه یاریگر سوادآموزی جامعه هدف باشند

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی، به نقل ار اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، اسفندیار صادقی در ادامه این جلسه گفت: برابر سرشماری که در سال ۱۳۹۱ انجام گرفت میانگین آذربایجان شرقی در حوزه سواد آموزی افراد ۱۰ تا ۴۹ سال داری میانگین ۹۲/۱ درصد بود اما امسال خوشبختانه این میانگین به ۹۶/۴ درصد رسید چنانچه میانگین سواد آموزی کشوری برابر با ۹۶/۶ درصد است مشاهده می‌کنیم که استان ما تنها ۰/۲ درصد با سرانه کشوری تفاضل دارد.


وی افزود: بنا به سرشماری سال ۱۳۵۰ سرانه سواد آموزی کشوری برابر با ۴۸/۵ درصد بود و آذربایجان شرقی دارای میانگین ۳۶ درصد بود و پیش از انقلاب ما ۱۲/۵ درصد از میانگین کشوری عقب بودیم.


معاون سوادآموزی استان به شتابی که در امر سواد آموزی اشاره کرد و گفت: امید است تا پایان سال جاری از میانگین کشوری نیز عبور کنیم؛ تا پایان  سال ۱۳۹۹ ما شاهد بودیم که ۴۱ هزار و ۸۲۹ نفر از عزیزانی که در دوره سواد آموزی شرکت داشتند مدرک پایانی اخذ کردند.


وی افزود: ثبت احوال خارج از وظیفه خود افراد بی سواد را شناسایی و به ما معرفی کردند تا آنها را در دوره های سواد آموزی شرکت دهیم، شناسایی افراد بی سوادی که بر طبق آمار به ما معرفی شده‌اند بسیار دشوار است اما با همکاری اداره ثبت احوال استان بدنبال پیدا کردن این افراد هستیم.


این مقام مسئول در حوزه آموزش و پرورش ادامه داد: نزدیک به ۳۳ درصد از افراد معرفی شده در تبریز سکونت دارند و برای سواد آموزی این افراد عزم ملی نیاز است و تنها از دست آموزش و پرورش کاری بر نمی‌آید. بعضا در شناسایی هایی که انجام می‌دهیم بیشتر افرادی که در روستاها بعنوان بی سواد معرفی شده‌اند شناسایی‌شان بسیار سخت است چراکه یا مهاجرت کرده‌اند و یا فوت شده‌اند از فرمانداران محترم انتظار می‌رود با آماری دقیق و کتبی اعلام بفرمایند که با توجه به آمار ما یا پایان بی سوادی در آن منطقه اعلام خواهیم کرد که همکاران ما نیز در مناطق غیر نیاز اذیت نشوند و یا افراد بی سواد را در دوره های سواد آموزی شرکت خواهیم داد.


وی افزود: شهرستان اسکو با میانگین ۹۸ درصد در صدر پشتیبانی سواد آموزی قرار دارد و حتی آخرین مناطق نیز دارای میانگین ۸۷ درصدی هستند.


صادقی خاطر نشان کرد: در ایام کرونا سواد آموزی هم مانند باقی ارکان دچار مشکل شد اکثر کلاس های حضوری ما با جمعیت زیر ۱۰ نفر برگزار شد و همچنین در شبکه شاد نیز کلاس های مجازی صورت گرفت و در شبکه استانی نیز با همکاری صدا و سیما برنامه لوح و قلم و برنامه های رادیویی در این راستا پخش می‌شد.


وی افزود: با ۳۰ ارگان مختلف دارای توافقنامه هستیم که هدف عمده ما جذب افراد و کلاس گذاری برای آنها است در سال گذشته بالای ۹ هزار و ۹۰۰ نفر برای شرکت در کلاس ها جذب شدند و تعداد ۳ هزار و ۳۱۲ نفر آموزش دهنده داشتیم که در حال تدریس هستند و عده‌ای از آنها نیز جذب آموزش و پرورش شدند.


معاون سواد آموزی آموزش و پرورش درباره چالش ها شرح داد: مهم ترین چالش کنونی ما عدم دسترسی به اطلاعات دقیق اسمی بی سوادان است و اکثر افراد با کمک ثبت احوال شناسایی شدند.


وی افزود: نبود پشتوانه مناسب از دیگر مشکل ها است که اگر یکسری از محدودیت های قانونی اجرا شوند افراد ملزم به سواد آموزی خواهند بود برای مثال حداقل سواد لازم برای دریافت کارت سوخت پایه سوم راهنمایی است که در این صورت افراد با احساس نیاز به سواد آموزی توجه می‌کنند.


صادقی پیشنهاد کرد: حرکتی در آموزش و پرورش صورت گرفت که بسیار جالب بود؛ در بدو ورود دانش آموزان به مدارس مدیران از آنها مدارک تحصیلی اولیاهایشان را می‌خواهند که اگر اولیایی دارای سواد نباشند به ما معرفی می‌شوند تا در راستای سواد آموزی آنها قدم برداریم. در کنار سایر دستگاه ها فرمانداران حرف اول را می‌زنند که باید به فرمانداران در رابطه با پشتوانه شورا ابلاغ شود و ارزیابی امتیاز دهی ها با توجه به عملکرد صورت گیرد.


وی افزود: از صدا و سیما و اصحاب رسانه نیز انتظار می‌رود با تولید و پخش برنامه های مختلف برای جامعه هدف یاریگر آنها باشند.


صادقی در ارتباط با فعالیت های جهاد کشاورزی نیز اظهار کرد: از جمله جوامع هدف ما کشاورزان عزیز هستند که از جهاد کشاورزی انتظار دارین با تشویق کشاورزان و ایجاد تغییرات در سهمیه ها به امر سواد آموزی آنها کمک کنند. با کمک های کمیته امداد بهزیستی نیز توانستیم برای افراد معلول، زندانیان و در پادگان ها نیز کلاس برگزار کنیم که برای معلولین عزیز تدریس‌گران ما با حق الزحمه بیشتر و مراجعه به منزل افراد به آنها تدریس می‌کنند.


وی در پایان تشریح کرد: در شهر ها به عنایت شهرداری نیاز داریم تا توجه ویژه ای به بنر های سوادآموزی در سطح شهر داشته باشند و در عوارض به افرادی که در دوره ها شرکت می‌کنند تخفیف داده شود

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 4637
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1400/06/28 07:45
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین