ارائه هدفمند و هوشمندانه خدمات سواد آموزی در زمینه ریشه کن کردن بی سوادی یک تکلیف دینی و شرعی است
نسرین باباپور در مصاحبه رادیویی برنامه صدای مدرسه گفت : اگر سواد را کلید ورود به دنیا بدانیم و سواد آموزی را مسئولیت و تعهد اجتماعی فرض کنیم تعریف سواد فراتر از خواندن و نوشتن محسوب می شود .
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی، به تقل از اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی اداره کل آموزشوپرورش استان اصفهان نسرین باباپور معاون سوادآموزی با حضور در برنامه رادیویی صدای مدرسه ارائه هدفمند و هوشمندانه خدمات سوادآموزی به گروه هدف را در راستای تحقق فرمان حضرت امام خمینی (ره) و منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در زمینه ریشهکن کردن بیسوادی را یک تکلیف دینی و شرعی برشمرد.
نسرین باباپور گفت: بیسوادی زمینه آسیبپذیری و آسیبرسانی را در افراد تقویت میکند و ریشه و اساس بسیاری از مشکلات در زمینه اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بوده و تداوم بیسوادی سد عظیمی در راه توسعه کشور میباشد. بیسوادی با فقر و ناهنجاریها پیوندی مستقیم دارد و در بهبود سلامت و تغذیه کودک تأثیر میگذارد.
باباپور افزود: اگر سواد را کلید ورود به دنیا بدانیم و سوادآموزی را مسئولیت و تعهد اجتماعی فرض کنیم تعریف سواد فراتر از خواندن و نوشتن محسوب میشود و ابزاری است برای شناسایی، درک و تحلیل و تفسیر مطالب و برقراری ارتباط با دنیا و میتوان گفت سواد یک مهارت اجتماعی است که قرار است مخاطب ما؛ هم تغییر نگرش و هم تغییر رفتار و هم توانمندی نسبت به خیلی از مسائل اطراف خود پیدا کند.
وی همچنین گفت: ویروس کرونا آموزش مدارس را تحت تأثیر شدید و آموزش از محیط مدرسه به خانه انتقال پیدا کرده و حضور و نقش اولیا در آموزش مجازی پررنگتر شده و تأثیر سطح سواد اولیا در این نوع آموزش اهمیت خود را نشان داد.
وی با اشاره به این موضوع از آحاد مردم فهیم اصفهان خواست نسبت به شناسایی افراد کمسواد و بیسواد حساسیت داشته باشند و آنها را معرفی و ترغیب به یادگیری سواد نمایند.
نسرین باباپور در خصوص آمار و ارقام بیسوادان و تعداد افرادی که فعالیت یادگیری را شروع نمودهاند گفت: سال گذشته تعداد ۸۴۰۰ نفر کمسواد و بیسواد از طرف وزارت به ما ابلاغ شد که تحت پوشش قرار دهیم که به همت همکاران ما در حوزه معاونت سوادآموزی چه در استان و چه در نواحی، شهرستانها و مناطق آموزشوپرورش و همچنین آموزش دهندگان که ما آنها را بهعنوان جهادگران گمنام میشناسیم؛ تعداد ۶۴۴۹ نفر شناسایی و جذب شدند که در کلاسهای سوادآموزی شرکت و حضور پیدا کردند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان اصفهان از سوادآموزی بهعنوان فرصت دوم آموختن نام برد و گفت: چه خوب است افراد از این بستر و فرصتی که مهیا شده به نحو شایسته استفاده کنند و از اصفهان بهعنوان شهری که در حوزه سوادآموزی پیشتاز بوده است نام برد و افزود: با عنایت همه مسئولین بهویژه استاندار، مدیرکل، اعضای شورای پشتیبانی و مشارکت دستگاههایی که باید با حوزه سوادآموزی همکاری میکردند و همت والای کارشناسان در سطح استان؛ نواحی؛ شهرستانها و مناطق آموزشوپرورش استان در سال گذشته رتبه خیلی خوب و قابل تقدیر در سطح کشور کسب کرده و از ۲۵ شاخص ارزیابی در ۱۴ شاخص رتبه ی اول تا سوم کشوری را به خود اختصاص داده که این نشان از توفیقاتی است که ما در سطح سوادآموزی داشتهایم و در ادامه خاطرنشان کرد که ما مراکزی به نام مراکز یادگیری محلی در سطح استان ایجاد کردهایم که بهعنوان پایگاه دانایی شناخته میشوند.
نسرین باباپور گفت: وظیفه اصلی این مراکز این است تا در راستای توسعه سواد، آموزش مهارت زندگی و حقوق شهروندی و مهارتهای اجتماعی خدمات ارائه نمایند؛ لذا هم اکنون ۱۶ مرکز در سطح استان وجود دارد که انشاءالله باهمت والای مسئولین در سطح استان تعداد این مراکز را افزایش دهیم و این فرصت را بهمنظور بهرهمندی افراد کمسواد و بیسواد مهیا نماییم.
وی در پایان به سامانه ERP اشاره کرد که به همه دستگاهها ابلاغ شده است که هر فردی در کارگاهها و زیرمجموعه کار میکند در گروه سنی هدف بهعنوان بیسواد است به ما معرفی میکنند تا ما زمینه جذب به کلاسها را فراهم کنیم.
نظر دهید