جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1400/11/23 - 12:34
  • - تعداد بازدید: 797
  • - تعداد بازدیدکننده: 699
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /appsettingFree

ادهم معاون سواد آموزی سمنان : به برکت انقلاب اسلامی؛ رشد چشمگیر سواد آموزی در استان سمنان/ از بی سوادی 42 درصدی قبل انقلاب تا باسوادی 90درصدی

به برکت انقلاب اسلامی سواد آموزی در استان به قدری رشد کرد که از 57 درصد در سال 55 به بیش از 90 درصد در سالجاری رسیده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از معاون سوادآموزی استان سمنان، یکی از مسائل بسیار فاجعه‌ بار و سیاه در دوره رژیم پهلوی، وضعیت سواد آموزی در ایران بود چرا که در این دوره، بخش زیادی از ملت ایران بی‌سواد بودند.

 

رژیم پهلوی که مدعی گسترش سواد و بسط آموزش در سطح کشور بود در این حوزه موفقیت چندانی کسب نکرد و نتیجه آن چیزی جز عقب‌ماندگی نبود.

 بنابر آمار موجود، در پایان عمر این رژیم، 68 درصد از بزرگسالان هنوز در بیسوادی به سر می‌برند و کمتر از 40 درصد از کودکان توانستند دوران دبستان را طی کنند.

 

علاوه بر این میزان ناعدالتی سوادآموزی در روستاها نسبت به شهرها و زنان نسبت به مردان از دیگر عواملی است که عقب ماندگی رژیم پهلوی در زمینه سوادآموزی را عیان می‌کند.

این در حالی است که براساس شواهد موجود، در همان دوران که رژیم پهلوی به شدت در حوزه سوادآموزی و آموزش عقب مانده بود، برخی کشورها همچون چین و کوبا وضعیتی به مراتب بهتر از ایران داشتند.

 

سطح بی‌سوادی مردم ایران در دوره قبل از انقلاب اسلامی به‌حدی بود که امام خمینی‌(ره) در 7 دی 1358 طی پیامی جهت مبارزه عمومی با بی‌سوادی فرمودند: «‌از جمله حوایج اولیه برای هر ملت که در ردیف بهداشت و مسکن بلکه مهم‌ تر از آنهاست، آموزش برای همگان است؛ مع‌الأسف کشور ما وارث ملتی است که از این نعمت بزرگ در رژیم سابق محروم و اکثر افراد کشور ما از نوشتن و خواندن برخوردار نیستند، چه رسد به آموزش عالی. مایه بسی خجلت است که در کشوری که مهد علم و ادب بوده و در سایه اسلام زندگی می‌کند که طلب علم را فریضه دانسته است، از نوشتن و خواندن محروم باشد."

 

اما به برکت انقلاب اسلامی، یک سال پس از پیروزی انقلاب و با توجه به اهمیت و ضرورت سوادآموزی، به‌فرمان امام خمینی(ره) در دی‌ماه 1358 نهضت سوادآموزی تأسیس شد.

 پس از تأسیس نهضت سوادآموزی تا سال 1365 نزدیک به 11 میلیون نفر به باسوادان کشور افزوده شد و نرخ باسوادی کشور از 47.5 به حدود 61.8 درصد رسید.

 

با توجه به اینکه سوادآموزی از ارکان و پایه‌های مستحکم پیشرفت هر ملت و جامعه‌ای است لذا در گزارشی به بررسی و مقایسه وضعیت سطح سواد عمومی مردم سمنان در قبل و بعد از انقلاب پرداخته‌ایم.

آمار بی‌ سوادان در سال 1355 به این صورت بوده است که نزدیک به 41.1 درصد از آقایان و 64.5 درصد از بانوان ایرانی در این سال بی‌سواد بوده‌اند که این ‌آمار بعد از انقلاب و در سال 1395 به این صورت بوده است که 9 درصد از آقایان و 15.8 درصد از بانوان ایرانی بی‌سواد هستند که نشان‌دهنده کاهش بسیار زیاد آمار بی‌سوادان بعد از انقلاب بوده است.

 

در استان سمنان نیز براساس آمار تعداد بیسوادان جمعیت 6 سال به بالا در سال 1355 نزدیک به 103.418 نفر یعنی معادل 42 درصد از جمعیت را شامل می شده و از این تعداد 52 درصد را زنان تشکیل می دادند.

اما وضعیت سواد اموزی در روستاهای استان بسیار غم انگیز تر بوده و حدود 52درصد از جمعیت روستایی استان سمنان را افراد بیسواد تشکیل می دادند.

واما به برکت انقلاب اسلامی و براساس آخرین سرشماری در سال 1395 در استان سمنان  تعداد با سوادان جمعیت 6 سال به بالای استان سمنان به 91.5درصد رسیده و از جمعیت 637.692 نفری بالای 6 سال استان سمنان در سال 1395 تنها 8.5 درصد بیسواد بوده اند.

 

وآنچه که شایان ذکر است در استان سمنان از 52 درصد جمعیت بیسواد روستایی در سال 55  با کاهش محسوس به 15 درصد در سال 1395 رسید.

و از زمان شکل گیری نهضت سواد آموزی تاکنون تعداد 77.843نفر از افراد کم سواد و یا بی سواد سطح استان تحت آموزش قرار گرفته و با سواد شده اند

 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 5779
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1400/11/23 12:34
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین