گیلان - مهارت آموزی، هدف جدید سوادآموزی استان گیلان
حسن زاده: برای سال تحصیلی آینده، آموزش مهارت در کنار آموزش سواد، از اهداف جدید معاونت سوادآموزی استان گیلان است.
به گزارش روابطعمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت نهضت سوادآموزی استان گیلان، حسن زاده در نشست مشترک با سازمان فنی و حرفه ای استان گیلان گفت: سوادآموزی از نهادهای انقلابی است که به منظور آموزش خواندن و نوشتن افراد جامعه که به دلایلی از تحصیل بازمانده اند، به نوعی فرصت مجدد آموزشی را برای این دسته از افراد جامعه فراهم کرده و مسئولیت ساماندهی خدمات سوادآموزی و فراهم نمودن فرصت دوم آموزشی برعهده این سازمان بوده که با برنامه ریزی و فعالیت های خوب خود توانسته تا حد زیادی بی سوادی را در کشور ریشه کن کند که این فعالیت ها در استان گیلان به گواه داده های آماری از استان های پیشرو در این امر محسوب می شود.
سرپرست سوادآموزی استان گیلان بیان کرد: سوادآموزی در گیلان هم اکنون با توجه به درصد باسوادی استان و پراکندگی جغرافیایی با سه مشکل شناسایی، جذب و آموزش مواجه است و البته مسئله پنهان نیز وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، نگهداشت بی سوادان یا کم سوادان در کلاس های سوادآموزی است. با توجه به اینکه جامعه هدف ما بیشتر در سنینی قرار دارند که شاغل و دارای خانواده هستند که به دلیل وجود دغدغه های مالی، در برخی موارد انگیزه کافی برای یادگیری سواد وجود ندارد، بنابراین وظیفه ذاتی آموزش و پرورش و سایر ارگان های همتراز این است که این مسائل را بررسی و برای رفع آن اقدام کنند.
وی ادامه داد: برای سه مسئله ای که سوادآموزی با آن سر و کار دارد اقدامات خوبی در گذشته انجام داده است، در بحث شناسایی افراد بی سواد، علاوه بر استفاده از داده های پایگاه اطلاعاتی داخلی مثل سامانه سوادآموزی، مدارس و ...، از ظرفیت پایگاه اطلاعاتی سایر دستگاه نظیر کمیته امداد، ثبت احوال، بهزیستی، آموزش و پرورش استثنایی در جهت کمک در امر شناسایی این افراد، استفاده شده است. در موضوع جذب نیز علاوه برا استفاده از تمام ظرفیت های آموزش و پرورش، جلسات متعددی با استاندار محترم، فرمانداران و بخشداران و دهیاران، اداره تبلیغات اسلامی، ائمه محترم مساجد روستا برای ایجاد فرهنگ سواد، اهمیت سواد و... استفاده شد. اما در خصوص آموزش و نگهداشت جامعه هدف، آموزش و پرورش در تلاش است علاوه بر یاددهی سواد در کلاس های درس عادی، سوادآموزان در مراکز یادگیری محلی، مهارت های مختلفی نیز فرا گیرند تا با کسب این مهارت ها به درآمد زایی منجر شود که به مسئله نگهداشت سوادآموزان نیز کمک کند.
حسن زاده در پایان گفت: جلسه امروز نیز برای ایجاد هماهنگی های لازم برای استفاده از ظرفیت های آموزش فنی و حرفه ای در راستای تربیت مدرسان میانی جهت آموزش مهارت های فنی به آموزش دهندگان است تا در کلاس های درس که در مراکز یادگیری محلی برگزار می شود، این مهارت ها را به سوادآموزان انتقال بدهند.
رفیع زاده، معاون آموزشی سازمان فنی و حرفه ای استان گیلان در این نشست گفت: سازمان فنی و حرفه ای استان گیلان فعالیت های گسترده ای در زمینه آموزش مهارت های مختلف در سطح استان انجام می دهد که در این راستا می توان به وجود 20 مرکز آموزشی در سراسر استان، 55 کارگاه تخصصی با مربیان حرفه ای، 8000 استاندارد آموزشی، تیم های سیار آموزشی برای گسترش جامعه تحت پوشش در 18 گروه هدف خود، اشاره کرد که این اقدامات منجر به کسب رتبه اول در طرح شهید رجایی و رتبه پنجم کشوری در ارائه مهارت های فنی در سال گذشته شد.
رفیع زاده ادامه داد: سازمان فنی و حرفه ای همانند معاونت سوادآموزی که به دنبال نهضت سواد است، نهضت مهارت آموزی را پیگیری می کند که با توجه به اهداف جدید سوادآموزی، می توان گفت اهداف مشترکی بین این دو دستگاه وجود دارد که با به اشتراک گذاشتن ظرفیت های دوجانبه، نتایج خوبی حاصل خواهد شد. فنی و حرفه ای آماده همکاری های لازم با آموزش و پرورش در خصوص برگزاری کارگاه های تخصصی مهارت آموزی در رشته های مختلف، اعزام تیم های سیار به مناطق، تربیت مدرسان میانی از طریق انعقاد قراردادهای آموزشی است، البته لازمه شروع این همکاری ها نیازسنجی معاونت سوادآموزی در خصوص مهارت ها، علایق، توانمندی های موجود در مناطق تحت پوشش است که براساس اطلاعات حاصل، برنامه ریزی لازم برای حرکت به سمت اهداف مشترک انجام گیرد.