با موضوع معرفی شهدای شاخص سوادآموزی
گفت و گو با سید ابوالحسن قاسم زاده برادر سید احمد قاسم زاده شهید سوادآموزی استان خراسان جنوبی
سید احمد قاسم زاده از شهدای سوادآموزی، متولد 1343/8/1 در روستای ورنجان از توابع شهرستان قائنات می باشد که در تاریخ 1363/3/24 در منطقه جنگی حاج عمران به فیض شهادت نائل گردید. و مزار شهید در گلزار شهدای شاهیک قاین می باشد
به گزارش روابطعمومی سازمان نهضت سوادآموزی، مصاحبه ای با سید ابوالحسن قاسمزاده برادر شهید سوادآموزی سید احمد قاسمزاده انجام شد که به شرح زیر است:
ابتدا به معرفی شهید بپردازید؟ شهید سید احمد قاسمزاده متولد 1343/8/1 در روستای ورنجان از توابع شهرستان قائنات میباشد که در تاریخ 1363/3/24 در منطقه جنگی حاج عمران به فیض شهادت نائل گردید و مزار شهید در گلزار شهدای شاهیک قاین میباشد.
از خصوصیات و ویژگیهای بارز شهید چند مورد را برایمان بازگو کنید؟ سید احمد ضمن تحصیل در دوره ابتدائی و راهنمایی در کارهای کشاورزی به پدر و مادر کمک میکردند و با تمامی مردم روستا رفتار خوبی داشتند چهره ای متبسم داشت وصبوری رفتارش زبانزد بود و در آخرین روز مرخصی مادرمان را به صبر زینب گونه سفارش میکردند.
همکاری شهید با نهضت سوادآموزی چگونه آغاز شد؟ ایشان در زمان انقلاب با این که سن کمی داشت بسیار فعال بودند و آرزو داشت معلم شود. بعد از اینکه مدرک سیکلش را گرفت، فرمان امام خمینی (ره) را لبیک گفت و بهعنوان معلم با نهضت سوادآموزی بدون هیچ چشم داشتی همکاری میکردند. یکی از مهمترین اهداف شهید برای باسواد نمودن مردم روستاهای اطراف محل زندگی این بود که بتوانند نامههای فرزندانشان را که از جبهه ارسال میشد را بخوانند.
وی در کدام روستا کلاس نهضت سوادآموزی داشتند؟ شهید در منطقه پسکوه شهرستان قائن، روستای " کرچ" بهعنوان معلم نهضت سوادآموزی همکاری داشتند و در تابستان بهعنوان معلم راهنما به روستاهای اطراف میرفتند و در یکی از همین بازدیدها با موتورسیکلت پرت شده بودند و دست راستشان شکسته بود که نامهٔ آن موجود میباشد.
چگونه شهید عازم جبهه شدند؟ من سه ماه بعد از آغاز جنگ عازم جبهه شدم و به مرخصی که آمده بودم از خاطرات جبهه برایشان میگفتم. همچنین از طرف نهضت سوادآموزی به آنها گفته بودند هرکس میتواند برای اعزام به جبهه و یا رفتن به سربازی اعلام آمادگی نماید. ایشان آمادگی خود را اعلام نمود، ولی چون هنوز یک سال دیگر برای رفتن به سربازی سنش کم بود موافقت نکردند. آن یک سال در استانداری مشهد بهعنوان مسئول جمعآوری اطلاعات مهاجرین افغان خدمت نمود و پس از رسیدن به سن قانونی به جبهه اعزام شدند.
چگونگی شهادت ایشان را برایمان بازگو نمایید؟ شهید پس از گذراندن دوره آموزشی ۱۵ روزه در پادگان شهر تربتحیدریه به جبهه پیرانشهر منطقه حاج عمران اعزام شدند و بر حسب نیاز، ضمن آموزش یک دوره در بهداری خط مقدم مشغول به خدمت شد. پس از ۱۱ ماه حضور در جبهه در شب ۱۵ رمضان بر اثر برخورد خمپاره دشمن به سنگر ایشان و آتشگرفتن سنگر، در آتش خشم دشمن بعثی به فیض شهادت نائل گردیدند و پیکر نیمهسوختهاش را در ۲۳ رمضان برای خاکسپاری به شهرستان قائن آوردند.