جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1401/12/27 - 09:21
  • - تعداد بازدید: 196
  • - تعداد بازدیدکننده: 192
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /appsettingFree

گردهمایی روسای ادارات سواد آموزی استان کردستان برگزار شد

گردهمایی روسای ادارات سواد آموزی آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق تابعه استان برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کردستان، گردهمایی یکروزه روسای ادارات سواد آموزی آموزش و پرورش استان، دوشنبه ۲۲ اسفندماه جاری با دستور کار بررسی عملکرد شهرستان ها و مناطق تابعه در پوشش حجم ابلاغی دوره های سواد آموزی در سال تحصیلی جاری، تشریح برنامه ها و سیاست ها و  هم اندیشی و بحث و تبادل نظر پیرامون فعالیت ها و مسائل جاری در سالن جلسات باشگاه فرهنگیان سنندج برگزار شد.

 

 گلبهار خسروی سرپرست معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش استان در این نشست، از اهتمام و زحمات روسا و دست اندرکاران سواد آموزی شهرستان ها و مناطق تابعه در پیگیری اقدامات ، به ویژه جذب، ثبت نام، تشکیل کلاس و پوشش حجم ابلاغی دوره های سواد آموزی تشکر کرد.

 

وی تشکیل شورای عالی سواد بعد از وقفه شش ساله را نشان از توجه دولت محترم سیزدهم به سواد آموزی دانست و با تاکید بر تشکیل شورای پشتیبانی سواد آموزی در شهرستانها، یکی از اقدامات مهم را مطالبه گری و بهره گیری از ظرفیت دستگاه ها و شرکای برون سازمانی عنوان کرد.

 

خسروی در ادامه به تشریح رویکرد های سواد آموزی استان پرداخت و با بیان اینکه یکی از اولویت های مهم، پوشش دوره های مختلف است ، اظهار داشت : سواد آموزی در اولویت پیگیری پوشش و آموزش قرار دارد.

سرپرست معاونت سواد آموزی کردستان عملکرد استان در پوشش حجم ابلاغی دوره های مختلف را تشریح کرد و میانگین پوشش سه دوره تحصیلی تا تاریخ ۲۱ اسفند ماه جاری را ۷۸.۵۸ درصد اعلام کرد و گفت: پوشش دوره سواد آموزی ۶۲.۷۰ درصد، دوره انتقال ۸۲.۶۲ درصد و تحکیم نیز ۹۰.۴۲ درصد می باشد.

 

وی نظارت و ارزشیابی را یکی دیگر از اولویت های مهم کاری عنوان کرد و با بیان اینکه به صورت حضوری و غیر حضوری و از طریق سازمان و استان اقدامات و فعالیت ها، به ویژه کلاس گذاری و روند کمی و کیفی تشکیل کلاس های سواد آموزی و آموزش سواد آموزان رصد، کنترل و راستی آزمایی می شود، بر درج دقیق اطلاعات سواد آموزان در سامانه سواد تاکید کرد.

 

 خسروی جدیت و پیگیری مستمر را لازمه کار عنوان کرد و با تاکید بر ضرورت تشکیل کلاس به صورت واقعی و جلو گیری از ایجاد کلاس های صوری، تصریح کرد: سواد آموزی حوزه پرکاری است و ناظرین آموزشی در پیگیری کیفی روند امور نقش اساسی دارند، لذا در انتخاب این افراد باید دقت کرد.

 

سرپرست معاونت سواد آموزی استان یکی از مشکلات پیش روی سواد آموزی شهرستان ها و مناطق را عدم تکمیل ساختار تشکیلاتی و بدنه نیروی انسانی این حوزه عنوان و با اشاره به مکاتبه صورت گرفته، از روسای ادارات سواد آموزی خواست با جدیت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنند.

 

 وی نقص در تشکیل پرونده های کلاسی، عدم حضور برخی از سواد آموزان ثبت نام شده در کلاس در پیگیری از طریق تماس تلفنی و بازدید های میدانی، ضعف نظارت و گاهی کم کاری ناظرین را از مشکلات شهرستان ها و مناطق عنوان کرد و با تاکید بر ضرورت بر طرف نمودن نواقص، صحت و سلامت کار را مهم ترین اولویت این حوزه بر شمرد.

 

 خسروی اولویت اول مراکز یادگیری محلی سواد آموزی را آموزش سواد پایه و آموزش مهارت های پیش بینی شده بر اساس دستورالعمل های ابلاغی عنوان و از شهرستان ها و مناطق خواست نسبت به اجرایی شدن شیوه نامه و رعایت بودجه بندی اقدام کنند.

 سرپرست معاونت سواد آموزی استان در پایان از ابلاغ بخشنامه فعال سازی آموزش دهندگان غیر فعال بر اساس دستورالعمل ابلاغی سازمان خبر داد و با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی موضوع به افراد واجد شرایط، گفت : ملاک عمل شهرستان ها و مناطق، مراحل اجرا و راهنمای عمل می باشد.

 

در ادامه این نشست فتاح ویسی رئیس اداره سنجش و ارزشیابی دوره های تحصیلی سواد آموزی استان با تاکید بر ضرورت حاکمیت نظم و رعایت سلسله مراتب ، سلامت کار، قانون مداری و برخورداری از دانش و ارتقاء کیفیت کار به تشریح مهم ترین اقدامات سواد آموزی در شهرستانها و مناطق که دارای پرونده هستند، پرداخت.

 

 وی سپس مراحل انجام کار در سواد آموزی، از جمله مرحله تمهیدات، جذب و کلاس گذاری، مرحله نگهداشت، حفظ کمیت و ارتقاء کیفیت و امتحانات را به تفکیک تشریح کرد.

 هم چنین علیرضا منتشلو رئیس اداره سواد آموزی استان نیز به تشریح اهم اقدامات دو ماه گذشته سواد آموزی استان از جمله پوشش حجم ابلاغی دوره های مختلف، برنامه نظارت حضوری و غیر حضوری بر فرایند سواد آموزی، هدایت و راهبری برنامه ها پرداخت و با تاکید بر تضمین کیفیت، صحت و سلامت کار، گفت : برنامه محوری، نظارت و ارزیابی و پوشش حجم ابلاغی در دستور کار استان قرار دارد.

 

 وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح نتایج بازدید های حضوری تیم نظارتی استان از شهرستان ها و مناطق و فرایند سواد آموزی پرداخت و گفت: مهم ترین هدف این بازدید ها، بررسی انجام کمی و کیفی کار ، اصلاح و بهبود و اجرای دقیق برنامه ها می باشد.

 منتشلو در بخش دیگری از سخنان خود توصیه های لازم را در خصوص ارزیابی فرایند سواد آموزی، عملکرد ناظرین آموزشی و آموزش دهندگان ، تهیه و تنظیم برنامه پیش بینی هفتگی و ماهانه بازدید ، رفع نواقص پرونده های کلاسی ارایه کرد و گفت: در بازدید های میدانی، ساختار و محتوای پرونده ها و هم چنین صحت اطلاعات مندرج در آن ها بررسی و از  کلاس های سواد آموزی نیز بازدید می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه همه مکلف هستیم منویات، سیاست های ابلاغی و برنامه های سازمان را اجرایی کنیم ، پیگیری مصوبات شورای پشتیبانی سواد آموزی و استفاده از ظرفیت دستگاه ها را مهم دانست و در پایان ضمن در خواست از شهرستان ها و مناطق برای ارسال گزارش مشارکت در نهضت جهادی کاشت درخت، اظهار داشت: در مهلت باقی مانده تا اتمام زمان کلاس کذاری، اقدامات لازم برای تکمیل این فرایند انجام شود.

 

 در بخش دیگری از این نشست جواد شاکری کارشناس مسئول واگذاری ها به تشریح اهمیت پیگیری مسائل مالی حوزه سواد آموزی، هزینه کرد منابع تخصصی در جای خودپرداخت و با تاکید بر رعایت قوانین و ضوابط مالی و ثبت قرار داد های واگذاری در سامانه سواد آموزی و اسناد ، از شهرستان ها و مناطق خواست گزارش عملکرد مراحل ۳ و ۴ اعتبارات ابلاغی را به استان ارسال نمایند.

 

 در ادامه این نشست روسای ادارات سواد آموزی شهرستان ها و مناطق به بیان نظرات، دیدگاه ها، مسایل و مشکلات پیش رو و طرح سئوالات و ابهامات خود پرداختند و پیرامون مسائل جاری این حوزه بحث و تبادل نظر و به پرسش های مطرح شده، پاسخ داده شد.

گفتنی است بخشنامه سازمان نهضت سوادآموزی در خصوص استفاده از ظرفیت آموزش دهندگان غیر فعال ، مراحل اجرا و راهنمای عمل آن نیز در نشست روسای ادارات سواد آموزی تشریح شد.

  •  

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 7406
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1401/12/27 09:21
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین