پیام وزیر آموزش و پرورش در آستانه فرارسیدن روز جهانی سوادآموزی .
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش به مناسبت فرا رسیدن 17 شهریورماه ( 8 سپتامبر ) ، روز جهانی سوادآموزی پیامی صادر کرد .
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی ؛ یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در آستانه فرارسیدن 17 شهریورماه ( 8 سپتامبر ) روز جهانی سوادآموزی پیامی صادر کرد .
متن پیام به شرح ذیل است :
بسم الله الرحمن الرحیم
اقرا و ربّک الاکرم ، الذی علّم بالقلم ، علّم الانسان ما لم یعلم
حمد و سپاس خدای یکتا را که به عنوان نخستین آموزنده ، خواندن و نوشتن را وسیله تعالی انسانها دانسته و تمام پیامبران الهی را برای دعوت مردم به آموزش و یادگیری توصیه فرموده است ؛ درود می فرستیم بر پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) که به علم آموزی توجه خاص داشتند به طوری که دین مبین اسلام تعلیم و تربیت را عبادت و از موهبت های بی بدیل الهی ، در راستای رشد و تعالی انسان ها برای پیمودن مراتب حیات طیبه دانسته اند .
خوب می دانیم سوادآموزی یک حق انسانی و پایه است حال آنکه جهان هنوز با مشکلات و موانع بسیاری در زمینه سوادآموزی به عنوان اولین گام توسعه روبروست به گونه ای که بیش از 700 میلیون نفر در جهان از نعمت خواندن و نوشتن محروم هستند و این در شرایطی حادث شده است که در زمینه های مختلف علمی ، بشر توانسته به پیشرفت های قابل توجهی دست یابد . کشور ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسط معمار بزرگ انقلاب حضرت امام خمینی (ره) با الهام از آموزه های دین مبین اسلام ، آموزش همگانی را از جمله حوائج اولیه برای هر ملت در ردیف بهداشت و مسکن بلکه مهمتر از آنها دانسته اند و طی یک فرمان تاریخی ، به طلب علم به عنوان یک فریضه و مهمترین راهبرد برای رسیدن به استقلال فرهنگی سفارش کرده و دستور داده اند که سراسر کشور با بسیج عمومی تبدیل به مدرسه شود .
حضرت امام (ره) با نگاه تیزبین خود ، یک دهه قبل از اجماع جهان و یونسکو راهبرد آموزش برای همه را مورد تأکید قرار دادند و در ادامه راه ایشان حضرت امام خامنه ای ( مدظله العالی ) سوادآموزی را جهاد بلند مدت و آینده ساز و یک جریان مهم فرهنگی دانسته اند و خواهان توسعه ، تثبیت و تعمیق سواد شده اند . به طوری که در سایه ی حمایت های امامین انقلاب پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی درصد باسوادی کشور از 47.5 به 97 درصد رسید و شاخص های اختلاف جغرافیایی و جنسیتی در حوزه سوادآموزی به ترتیب به 11 درصد و 6 درصد کاهش پیدا کرد . جمهوری اسلامی در حوزه سوادآموزی صرفاً به داخل کشور و ایرانیان اکتفا نکرده بلکه به دستور مقام عظمای ولایت دایره فعالیت های سوادآموزی ایرانی در بیرون مرزهای کشور به عنوان یک وظیفه بشر دوستانه ، با هدف عمیاتی کردن شعار نصیب برابر آموزش ، گسترده شده است که شاهد این ادعا ، سوادآموزی بیش از 880 هزار نفر اتباع خارجی و نیز تهیه محتوای آموزشی ، برگزاری دوره توانمند سازی برای آموزشیاران کشور همسایه ، افغانستان است .
در آستانه 8 سپتامبر روز جهانی سوادآموزی و میثاقی بین المللی که با پیشنهاد کشور ایران در سال 1965 میلادی برای نشان دادن اراده و عزم کشورها به منظور مبارزه با جهل و بی سوادی شکل گرفته است ؛ بر خود می بالیم که بر اساس نامگذاری سال جاری به عنوان جابجایی فضاهای آموزشی سوادآموزی می توانیم ادعا کنیم که در نظام مقدس جمهوری اسلامی در دو سال گذشته با شیوع جهانی ویروس کرونا و تعطیلی آموزش حضوری ، فعالیت های سوادآموزی کشور نه تنها محدود نشد بلکه با بهره گیری از ظرفیت ها و نوآوری های جدید با جابجایی و کوچ از فضای آموزشی حضوری به فضاهای غیر حضوری و تلفیقی ، توانستیم در این زمینه نیز الگویی برای آموزش سوادآموزی دنیا باشیم ؛ به طوری که سالانه بیش از 300 هزار نفر از بی سوادان و کم سوادان کشور را تحت آموزش سواد با بهره گیری از فضای جدید آموزشی قرار داده ایم .
بر این باورم که در شرایط کنونی برای برون رفت از موانع اجرای فرایند سوادآموزی بایستی به فرمان بنیانگذار انقلاب اسلامی مبنی بر جهادی ، نهضتی و مردمی کردن آموزش سواد تأسی کرد . در همین راستا علاوه بر بهره گیری از همه ظرفیت های درونی آموزش و پرورش ، باید از ظرفیت حلقه های میانی برای رسیدن به اهداف سوادآموزی استفاده کرد.
در پایان از درگاه خداوند متعال ، موفقیت و سربلندی همه تلاشگران این عرصه را خواستارم.
یوسف نوری
نظر دهید