پیام معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان گیلان به مناسبت روز جهانی سوادآموزی
داود مصطفی پور معاون سوادآموزی استان به مناسبت گرامیداشت سالروز جهانی سوادآموزی پیامی صادر کرد.
باسمه تعالی
سواد، ابزار مهمی برای محو فقر و گسترش فرصتهای شغلی، رعایت عدالت اجتماعی ، بهبود بهداشت خانواده، حفاظت از محیطزیست و ترویج آموزه های دینی است و سوادآموزی برای همه، بهویژه بخش یکپارچهای از آموزش و پرورش و بهمنظور دستیابی به توسعه حقیقی پایدار، حائز اهمیت است. عصر کنونی را عصری میدانند که هدف از آموزش و پرورش تنها انتقال میراث فرهنگی و تجارب بشری به نسل جدید نیست؛ بلکه رسالت آموزش و پرورش ایجاد تغییرات مطلوب در نگرش ها شناختها و در نهایت رفتار انسانها است.
بالارفتن سطح سواد، قدرت ارتباطگیری از طریق فنآوریهای ارتباطی و به تبع آن آگاهی افراد از احوال یکدیگر، شکلگیری امت واحده را روزبهروز نزدیکتر میکند.
آموزش و پرورش یا به عبارتی فرآیند تعلیم و تربیت، موضوعی است که بی تردید نقشی اثرگذار بر شکلگیری روحیات و شخصیت افراد جامعه و تحکیم صلح دارد؛ که به راستی به آن کمتر توجه شده است. آموزش صلح و زندگی مسالمتآمیز در قالب آموزش سواد، نقشی حیاتی در تکوین و رشد فرآیند صلح جهانی دارد.
در گذشته به کسی که توانایی خواندن و نوشتن داشت، باسواد گفته می شد، اما در جامعه امروزی این توانایی به تنهایی کافی نیست. در جدیدترین تعریف سواد، به کسی که بتواند با استفاده از مهارت هایی که کسب می کند، در زندگی خود و دیگران تغییر ایجاد کند باسواد گفته می شود.
سوادآموزی، یک وظیفه ملی است و هر فرد در برابر این پدیده رسالت دارد؛ زیرا بیسوادی سرچشمه تمام بدبختیها و عقبماندگیها، چه در یک کشور و چه در یک خانواده بوده و بسیاری از منازعات و درگیری ها در جوامع کوچک و بزرگ، ماحصل جهل و نداشتن سواد کافی در عرصههای مختلف است. در جامعهاى که افراد باسواد کم داشته باشد، صلح و ثبات پایدار به میان نخواهد آمد.
اینک و در آستانه فرا رسیدن هفدهم شهریور، روز جهانی سوادآموزی؛ ضمن آرزوی ایجاد صلح و آرامش پایدار در تمام جوامع به ویژه جوامع مسلمانان، از درگاه باری تعالی موفقیت، سرافرازی و سلامتی تمامی دست اندرکاران و فعالان حوزه سوادآموزی را خواستارم.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان
نظر دهید