پیام مدیر کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی به مناسبت روز جهانی سوادآموزی .
سید امیر شوشتری مدیر کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی به مناسبت فرا رسیدن 17 شهریورماه ( 8 سپتامبر )، روز جهانی سوادآموزی پیامی صادر کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از معاونت سوادآموزی استان خراسان رضوی ، متن صادره بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تعالی: "الرّحمن، علّم القرآن، خلق الانسان، علّمه البیان "
قرآن کریم سخن خود را با « خواندن » ، « علم » و « کتابت » آغاز کرد و پیوسته مسلمانان را به تفکر و تدبر درهر چه آفریده شده است ، فرا خواند . گذشته از آیات قرآن کریم موکدترین و صریحترین توصیه های رسول خدا (ص) درباره علم است. این جمله از مسلمات همه مسلمانهاست که رسول خدا (ص) فرمود: طلب العلم فریضه علی کل مسلم؛ تعلم بر هر مسلمانی فرض واجب است واختصاص به طبقه ای ندارد بلکه همه مسلمان باید دنبال علم بروند.
در همه دنیا سازمان های یادهنده برای بزرگسالان وجود دارد. 17 شهریور روز جهانی مبارزه با بیسوادی نامگذاری شده است و دلیل این نامگذاری این روز نشان دادن اهمیت سواد برای افراد و جوامع بود.
حضرت امام خمینی(ره) در آن برهه حساس با بینش عمیقی که حاکی از درایت ایشان بود سواد را حق و ابزاری برای دستیابی افراد و عادلانه جوامع به عدالت اجتماعی و آزادی های فردی و شتاب دهنده رشد مشترک و توسعه پایدارمی دانستند از این رو در ۷ دی ماه ۱۳۵۸، فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی را که یک دستاورد جهانی می باشد صـادر فرمودند تا بی سوادی در کشور ریشه کن گردد و به توفیـق ایـن فـرمـان، سـوادآموزی از یک حرکت محدود فرهنگی، به نهضتی فراگیر تبدیل شد و از آن پس در شمار مقدس ترین آرمان های انقلاب اسلامی درآمد.
برای روز جهانی سوادآموزی امسال شعار دگرگونی در فضاهای مجازی در نظر گرفته شده است . یکی از مهمترین تغییرات در حوزه آموزش با شیوع ویروس همه گیر کرونا ، شکل گیری نظام آموزش یادگیرنده محور در کنار نظام آموزش معلم محور به عنوان مکمل بود. بی شک یکی از مهمترین دستاوردهای توسعه فناوری اطلاعات،تحول در عرصه آموزش و پرورش است. کلاس های مجازی،مدارس مجازی ،مدارس هوشمند و یادگیری الکترونیکی از ظرفیت ها و قابلیت های قابل اتکاء برای توسعه فناوری های نوین در آموزش و پرورش هستند. که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر لزوم استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات جهت تحول در کیفیت روش های یاددهی- یادگیری و در نتیجه ارتقای اثر بخشی نظام آموزشی مورد تاکید است.
انسداد مبادی ورودی بی سوادی، ریشه کنی بی سوادی، امکان آموزش برای همه، مشارکت و بسیج عمومی برای سوادآموزی، آموزش جهت دار، تعمیق سواد، تبدیل جامعه به جامعه یادگیرنده و الزام سوادآموزی از مطالبات محوری امام خامنه ای (مد ظله العالی)است که باید به عنوان رسالت اساسی نهضت سوادآموزی موردتوجه قرار گیرد.
آموزش و پرورش خراسان رضوی از زمان شروع فعالیت دولت سیزدهم و در راستای فرمان تاریخی امام راحل(ره) و سیاست های مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) در حوزه نهضت سوادآموزی با مساعدت های دولت سیزدهم و همراهی مقام عالی وزارت و ریاست محترم سازمان نهضت سواد آموزی و همکاران سخت کوش این حوزه توانسته است در بسیاری از حوزههای سوادآموزی رتبههای اول و دوم کشور را کسب نماید.
در پایان ضمن گرامی داشت روز جهانی سواد آموزی ، از تلاش های خادمین نظام تعلیم و تربیت استان به ویژه مسئولین سواد آموزی و آموزش دهندگان گرامی صمیمانه قدردانی و تشکر نموده از درگاه خداوند متعال ، موفقیت و سربلندی همه تلاشگران این عرصه را خواستارم.
سید امیر شوشتری
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی
نظر دهید