پیام تبریک مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی سوادآموزی
نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان ، به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی سوادآموزی پیام تبریکی صادر نمود.
باسمه تعالی
۸ سپتامبر سال ۲۰۲۲ میلادی مصادف با ۱۷ شهریور ۱۴۰۱، روزجهانی سوادآموزی با شعار جهانی " دگرگونی فضاهای یادگیری سوادآموزی "، یکی از شاخص های توسعه در جوامع پیشرفته میزان بهره مندی مردم آن کشور از حداقل سوادخواندن ونوشتن است.
بدیهی است مبارزه با بی سوادی نه تنها در مقوله توسعه ی فرهنگی به عنوان نخستین گام به حساب می آیدبلکه درحوزه های اجتماعی؛اقتصادی وسیاسی نیز حائز اهمیت ویژه ای است. هرچه افراد جامعه به سمت با سوادی به پیش روند یقینا سیر تحول ورویکرد آن جامعه به سمت مفهوم توسعه سریعتر اتفاق خواهد افتاد .با نامکذاری چنین روز یبه نام جهانی مبارزه با بی سوادی از سوی سازمان یونسکو جهانیان حذف این پدیده ی شوم ومعضل اجتماعی را از جامعه ی بشری خواستار می شوند. اصولا توسعه در سایه آموزش اتفاق می افتد وسوادآموزی بخشی از ساختار آموزشی هر کشور است که پیش نیاز لازم جهت توسعه ی اقتصادی -اجتماعی -فرهنگی وعلمی کشور است. بنابراین هرچقدر مردم جامعه از آموزش بیشتر وبا کیفیت تری برخوردار باشند مشکلات ومعضلات اجتماعی کمتر خواهد شد.
مفتخریم پیرو دین وآیینی هستیم که پرچمدار مبارزه با بی سوادی است و از بزرگترین حامیان دانش اندوزی است. اولین دستور به پیامبر اکرم (ص) با خواندن شروع می شود(اقرا باسم ربک الذی خلق...اقرا وربک الاکرم...) و آخرین هدیه ی پروردگار برای زمینیان نیز یک کتاب است.
قرآن کریم هدف از رسالت پیامبر اکرم (ص) را تعلیم وتربیت معرفی می کند.در کشور ما نیز اولین سازمانی که رسما برای مبارزه با بی سوادی در بزرگسالان شروع به کار کرد در سال ۱۳۱۵ اداره تعلیمات اکابر بود.پس از پیروزی انقلاب نیز با صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) نهضت سوادآموزی به صورت جهادی شروع به کار کرد وبا تشکیل کلاسهای سوادآموزی امکان تشکیل کلاس را در تمام نقاط کشور به وجود اورد .امروز ماموریت سازمان سوادآموزی به فرموده مقام معظم رهبری به صفر رساندن بی سوادی وتلاش برای محو بی سوادی است .
سوادآموزی باید تواناییها و مهارتهایی را در افراد ایجاد کند که آنها را قادر سازد در برخورد با پدیدههای اجتماعی، اقتصادی، زیستمحیطی، پیچیدگیهای دنیای فنآوری، روشهای نوین کسبوکار و شیوهها و ابزارهای جدید ارتباط جوامع با یکدیگر بتوانند مشکلات فردی، خانوادگی و شغلی خود را به روش صحیح حل کنند، با محیط پیرامون خود رابطهای اثربخش برقرار کنند و دانش و مهارت خود را مستمراً توسعه دهند.
روز جهانی سوادآموزی سال ۲۰۲۲، ۱۴۰۱ شمسی، نماد اراده و عزمی ملی با روحیه جهادی در مقابله و مبارزه با جهل و آگاه سازی آحاد مردم نسبت به راههای رشد، بالندگی و حفظ کرامت انسانی است.
در عصر حاضر مفهوم سواد در بستر زمان توسعهیافته است و سواد، امروزه به توانایی خواندن، نوشتن و حساب کردن محدود نمیشود، یکی از تعاریف جدید سواد «توانایی و قدرت ایجاد تغییر» است.از اینرو سوادآموزی باید تواناییها و مهارتهایی را در افراد ایجاد کند که آنها را قادر سازد در برخورد با پدیدههای اجتماعی، اقتصادی، زیستمحیطی، پیچیدگیهای دنیای فنآوری، روشهای نوین کسبوکار و شیوهها و ابزارهای جدید ارتباط جوامع با یکدیگر بتوانند مشکلات فردی، خانوادگی و شغلی خود را به روش صحیح حل کنند، با محیط پیرامون خود رابطهای اثربخش برقرار کنند و دانش و مهارت خود را مستمراً توسعه دهند.
ضمن گرامیداشت روز جهانی سوادآموزی، از اهتمام همکاران حوزه سوادآموزی ، کارشناسان ، آموزش دهندگان و تلاش مسئولانه آنان برای بهبود و ارتقای شاخص باسوادی استان و کوشش در تحقق شعار جهانی که همانا دگرگونی در فضاهای یادگیری سوادآموزی با مشارگت همگانی است تشکر و قدردانی می کنم.
نقی سیاهکالی مرادی
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین
نظر دهید