پای سخنان برادر شهید سید عباس خجسته از شهدای شاخص سوادآموزی استان قزوین
به گزارش روابطعمومی سازمان نهضت سوادآموزی، احمد خجسته برادر شهید عباس خجسته، در گفتگویی با معاونت سوادآموزی قزوین بیان کرد: سید عباس خجسته در دهم دیماه ۱۳۳۸ در شهر باختران متولد شد. پدرش حسین و مادرش سید فاطمه بودند. خانواده او ابتدا در تهران زندگی میکردند و پدرش در بهداری مشغول به کار بود. سپس به آبیک قزوین منتقل شدند.
شهید خجسته تا پایان دوره متوسطه در رشته تجربی تحصیل کرد و دیپلم گرفت و در رشته اقتصاد ادامه تحصیل داد و در حین تحصیل بهعنوان معلم و راهنمایی تعلیماتی در نهضت سوادآموزی به مدت ۷ سال فعالیت کرد در سال ۱۳۶۱ ازدواج کرد و دو دختر داشت، سپس به جبهه رفت و در بیست و ششم بهمن ۱۳۶۱ بر اثر اصابت ترکش به سر شهید شد. مزار او در گلزار شهدای آبی قزوین قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتهای سیاسی و اجتماعی برادرم قبل از انقلاب شامل حضور در دانشگاه تهران و شرکت در بحثهای اساتید بود و بهعنوان یک نخبه و روشنفکر شناخته میشد و در هماورد شیراز بهعنوان رئیس حزب جمهوری و از مهرههای اصلی امام خمینی (ره) فعالیت داشت و نشریات حزب جمهوری به کمک او منتشر میشد همچنین در عملیاتهای مهمی مانند آزادسازی خرمشهر نقش داشت و در خط مقدم جنگید.
احمد خجسته برادر شهید خجسته خاطرهای پیرامون سوادآموزی به نقل از مادرشان را بازگو کرد و گفت: از مادر شهید نقل شده که: " زمانی که او به کلاسهای نهضت سوادآموزی میرفتم به ما اطلاع دادند که بازرس از طرف سوادآموزی برای بازدید کلاسها حضور مییابد و من ناباورانه مشاهده نمودم که همان کس که از او بهعنوان بازرس یاد میکنند پسرم (شهید خجسته) است ومن تا آن زمان در این زمینه اطلاعی نداشتم."
وی ادامه داد شهید خجسته با منش شهیدانه و اخلاقمدار زندگی میکرد و به مناطق محروم برای بازرسی میرفت. اهالی روستاها بعدها از جهادگریهای او تعریف کردند.