وزیری معاون سواد آموزی در جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی استان خراسان رضوی : معاونت سواد آموزی استان دبیرخانه طرح پویش شجا یعنی شناسایی،جذب و آموزش بازماندگان از تحصیل است.
جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی با حضور عبدی رئیس سازمان سواد آموزی، حجت السلام و المسلمین گنابادی نژاد معاون فرهنگی استانداری، شوشتری مدیر کل آموزش و پرورش، وزیری معاون سواد آموزی و دیگر اعضاء شورای پشتیبانی به مناسبت گرامی داشت هفته سواد آموزی و تجلیل از دستگاه های برتر در محل استانداری تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از معاونت سواد آموزی استان خراسان رضوی ، وزیری معاون سواد آموزی در جلسه شورای پشتیبانی استان، گفت: آمار بی سوادی در دنیا قبل از کرونا، 771 میلیون نفر بود که در طی دو سال کرونا،24 میلیون نفر به این آمار اضافه شد و بر این اساس شعار سالروز جهانی سواد از طرف یونسکو، دگرگونی فضاهای یادگیری انتخاب شد.
وی ادامه داد: شعار امسال هفته سواد آموزی و سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی به فرمان تاریخی امام (ره)، بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، سواد آموزی تکلیف محور و مردم پایه انتخاب شده است.
وزیری اظهار داشت: برمبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ،عدالت آموزشی وتربیت تمام ساحتی، شتاب بخشی به فرآیند با سوادی جامعه، تبلیغ و ترویج فرهنگ نماز ،قرآن و مهدویت ، تلفیق سواد آموزی و مهارت آموزی،استفاده از چرخش های تحول آفرین، و شناسایی و جذب بازماندگان از تحصیل از رویکردهای سواد آموزی در دولت سیزدهم می باشد.
معاون سواد آموزی خراسان رضوی با اشاره به چرخش های تحول آفرین سواد آموزی افزود: امسال جامعه هدف نهضت سواد آموزی در بازه سنی 60-10 می باشد که نسبت به سال های گذشته این بازه سنی ده سال، افزایش داشته است همچنین در موضوع آموزش بی سوادان استفاه از حلقه های میانی که شامل حوزه های علمیه خواهران،گروه های جهادی،شورای تعلیم و تربیت روستا و استفاده از ظرفیت های مردمی برای اولین بار اتفاق می افتد.
وی توجه به مناطق مرزی و حاشیه نشین و افراد بازمانده از تحصیل را از مصادیق توسعه عدالت آموزشی خواند و افزود: خراسان رضوی با حجم زیادی از اتباع مواجه است و آموزش آنان در تعهدات فراملی سواد آموزی است
وزیری سه دوره،سواد،انتقال و تحکیم را از دوره های آموزشی نهضت سواد آموزی دانست و تصریح کرد: حجم ابلاغی امسال 26867 نفر می باشد که آموزش باسواد کردن افراد بی سواد و کم سواد ایرانی،اتباع و ندامتگاه را برعهده داریم.
وی با اشاره به مدارک تحصیلی آموزش دهندگان اظهار داشت: خراسان رضوی 1980 نفر آموزش دهنده دارد که از میان 3 نفر مدرک دکترا و 165 نفر کارشناسی ارشد و مابقی مدرک کارشناسی و فوق دیپلم دارند.
این مقام مسول با سوادی زنان از 35 درصد در اوایل انقلاب ، به بالاتر از 86 درصد و اختلاف باسوادی زنان و مردان را از 23 درصد به 6 درصد، و اختلاف با سوادی شهر و روستا را از 34 درصد به 11 درصد اعلام کرد.
وزیری ادامه داد: استان خراسان رضوی علاوه بر آموزش کم سوادان و بی سوادان، ارتقای سواد عمومی جامعه که شامل سوادهای 12 گانه است را با تاسیس و راه اندازی دبیر خانه های سواد در شهرستان ها و نامگذاری به نام شهدای شاخص آن شهر با هدف تولید محتوا اجرایی کرده است همچنین دبیر خانه بازماندگان از تحصیل،تاسیس باشگاه سواد یاران، راه اندازی مجمع خیرین،چاپ کتاب سواد آموزی به خط بریل، انعقاد تفاهم نامه همکاری با اداره کل زندان ها، و راه اندازی دفتر سواد آموزی در زندان مرکزی مشهد، پیگیری صدور ابلاغ فرمانداران به عنوان رئیس شورای پشتیبانی با تایید استاندار از اقدامات سواد آموزی استان می باشد.
وی ارتقا نرخ سواد آموزی را از 97.6 به 97.9 و کسب رتبه دوم کشور در جذب سواد آموزان را از دستاوردهای دولت سیزدهم برشمرد.
معاون سواد آموزی استان، با اشاره به موضوع بازماندگان از تحصیل گفت:دبیرخانه این طرح با معاونت سواد آموزی و به تبع آن با سواد آموزی شهرستان ها می باشد و کار گروه استانی جلساتی با ادارات47 گانه آموزش و پرورش استان داشته است و فایل های اطلاعاتی این دانش آموزان در اختیار ادارات آموزش و پرورش قرار داده شده تا نسبت به شناسایی این افراد اقدام کنند.
وی دو طرح همیاران مهر با ارسال 5000 بسته لوازم التحریر و مشهد مهربان با هدف پوشش و جذب بازماندگان از تحصیل را از اقدامات انجام شده در موضوع بازماندگان از تحصیل خواند.
این مقام مسول در پایان خواستار تخصیص اعتبار برای شناسایی،جذب،آموزش بازماندگان از تحصیل با عنوان پویش شجا شد .
نظر دهید