هفته کتاب و کتابخوانی گرامی باد .
فرارسیدن هفته کتاب و کتابخوانی بر دوستداران عرصه علم و مطالعه گرامی باد .
یکی از شاخص های ارزیابی رشد ، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشوری در عصر حاضر میزان مطالعه و کتاب خوانی مردم آن جامعه است. کشور تاریخی ایران با داشتن تمدنی چندهزارساله و مراکز متعدد علمی، فرهنگی و کتابخانه های معتبر و علما و دانشمندان بزرگ، با آثار ارزشمند تاریخی،سرآمد ملل دیگر بوده و در عرصه فرهنگ و تمدن جهانی بسان خورشیدی تابناک، همچنان می درخشد و با فرزندان نیک نهاد خویش هنرنمایی می کند.
مطالعه و کتابخوانی و تحصیل علم و دانش از فرایض بسیار موکد در دین مبین اسلام ، قرآن کریم، احادیث و گفتار بزرگان دانش است .
عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه می نویسد، قسم یاد می کند. در قرآن کریم و اسلام، کتاب و کتابخوانی از جایگاهی بس عظیم برخوردار است . بررسی آماری محتوای کلام الله مجید نشان داد که واژه کتاب به اشکال مختلف 255 بار، واژه علم 582 بار، واژه قلم 2 بار و واژه اقرا 3 بار در قرآن کریم تکرار شده است .
مطالعه، غذای روح و درمان بیماری های فکری است. کتاب، معلمی ساده و صمیمی و همیشه در دسترس است که بی ادعا و بدون تکلف و منّت، آنچه دارد در اختیار ما می گذارد. مطالعه، با نیّت خالص، عبادتی بزرگ است. لحظه ای نشستن در کتابخانه، حضور در محضر اندیشمندان قرون و فرزانگان زمان است. هرکه از کتاب و مطالعه بیگانه است، غریب و بی مونس است.
کتاب، همچون خورشید، فضای زندگی را روشن می کند و به همگان نور، شور و گرما می بخشد. مثل باران بر سرزمین دل ها می بارد و اندیشه ها و کردارها را رونق ، زیبایی و طراوت می دهد . در پرتو کتاب است که شکوفایی، سرسبزی و بالندگی فرهنگ دینی ما به اوج می رسد. کتاب ، والاترین جایگاه را در گستره های فردی و اجتماعی داراست که بر اندیشه ها و دل ها می درخشد و پیوسته بر زندگانی نور افشانی خواهد کرد.
در نگاه مقام معظم رهبری ( مدظله العالی ) کتاب و کتابخوانی از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید یکی از ارکان زندگی خانوادهها و جامعه اسلامی باشد . ایشان درباره اهمیت کتاب میفرمایند: «در اهمیت عنصر کتاب برای تکامل جامعه انسانی ، همین بس که تمامی ادیان آسمانی و رجال بزرگ تاریخ بشری ، از طریق کتاب جاودانه ماندهاند و روابط فرهنگی جامعه بشری نیز از پوشش کتاب و مبادلات فرهنگی تقویت شده است.»
امامان معصوم نیز سفارش بسیاری در امر کتابت، نگارش مطالب علمی و آموختن علم و ادب داشتهاند .
حضرت علی ( علیه السلام ) در زمینه علمآموزی و مطالعه میفرمایند : «علم و ادب بهای جان توست .پس در فراگیری علم و دانش و مطالعه پیرامون آن دو ، کوشا باش و هرچه بر علم، آگاهی و ادب تو افزوده شود ، قدرو منزلت تو بیشتر میشود . به همین سبب، توجه به بستر سازی های لازم و ایجاد مراکز کتابخوانی و کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ مطالعه از راه های مختلف، لازم و ضروری است و با توجه به فرمایش رهبری در جامعه باید سنت کتابخوانی رواج پیدا کند . کتابخوانی باید در جامعه ترویج شود و این کار، بر عهده همگان است . به این باور برسیم که :
انیس کنج تنهایی کتاب است
فروغ صبح دانایی کتاب است
روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی فرارسیدن روز و هفته کتاب و کتابخوانی را به فرهیختگان ، اندیشمندان ، فعّالان عرصه کتاب و کتابخوانی ، آموزش دهندگان و سوادآموزان عزیز تبریک عرض می نماید .
نظر دهید