معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی : استفاده از فرصتهای تشویقی برای ریشهکنسازی بیسوادی .
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: برای تحقق رفع کامل بیسوادی در ایران اسلامی، نیازمند یک عزم ملی هستیم؛ یعنی سران سه قوه با همکاری یکدیگر زمینههای تشویقی در این حوزه را ایجاد کنند که بی شک، این روند مستلزم تأمین هزینههای مالی خاصی خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علیرضا عبدی در برنامه «گفتگوی علمی رادیو گفت و گو» با موضوع «بررسی دلایل بیسوادی در کشور» گفت: با تمام تلاشهایی که طی سالهای گذشته در حوزه سوادآموزی انجام شده است، قشری به عنوان آموزش ناپذیر داریم که نمیتوان به این افراد آموزش داد. البته این اصطلاح در جهان رایج است؛ اما در کشور ما ۲ درصد هستند که بنا به دلایل مختلفی از جمله؛ عدم توانایی یادگیری، نمیتوان به این دسته از افراد آموزشهای لازم را داد که منطقی است.
وی ادامه داد: وظیفه داریم و باید به نقطه مطلوب در کشور برسیم، بدان معنا که در مناطق محروم و بالاخص جنوبی کشور، زمینه و نیازهای سوادآموزی را محیا کنیم تا افراد علاقهمند به علم، به دلیل محرومیت، از این عرصه دور نمانند و اگر بتوانیم به این نقطه مطلوب برسیم؛ یعنی قدم مثمر ثمر در این حوزه برداشتهایم چرا که این روند، در بلند مدت امکان پذیر است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: مانند برخی کشورها؛ سوادآموزی را الزامی نکردهایم؛ بلکه تمام توان خود را گذاشتهایم تا به افراد از اهمیت سواد بگوییم و زمینه روحی و معنوی را در آنان آماده کنیم و سپس شرایط یادگیری را مهیا سازیم.
عبدی با اشاره به آمار و ارقام غیرقابل قبول کمسوادان و بیسوادان کشور گفت: برای تحقق رفع کامل بیسوادی در ایران اسلامی، نیازمند یک عزم ملی هستیم؛ یعنی سران سه قوه با همکاری یکدیگر زمینههای تشویقی و انگیزشی هم برای معلمان و هم برای سوادآموزان در این حوزه را ایجاد کنند که بی شک، این روند مستلزم تأمین هزینههای مالی خاصی خواهد بود تا ما به پیشرفت پایدار نائل آییم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تأکید کرد: در دوران پاندمی کرونا به ما ثابت شد که اگر افراد بزرگسال ما مجهز به سواد رسانهای و سواد فضای مجازی بودند، آسیبهای کمتری را متحمل میشدیم، بنابراین کاملاً آشکار است که ما در این حوزه نقصهای فراوانی داریم که با مرتفع کردن آنها به رشد حائز اهمیتی خواهیم رسید که زندگی را برای اقشار مختلف جامعه با سهولتی بیش از پیش همراه خواهد کرد، لذا تدابیر و برنامههای ویژهای را در راستای تحقق هرچه بیشتر آن در دستور کار قرار دادهایم .
نظر دهید