جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1401/10/03 - 13:03
  • - تعداد بازدید: 637
  • - تعداد بازدیدکننده: 607
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree
سخنرانی پیش از خطبه معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در نماز جمعه تهران

معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در نماز جمعه تهران : پیام امام ( ره ) شامل نکات بسیار دقیق و پیچیده در نظام حکمرانی است .

علیرضا عبدی معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همزمان با سالگرد هفته سوادآموزی و سالروز صدور فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی ( ره ) در نماز جمعه تهران گزارشی از عملکرد سازمان ارائه نمود و برتداوم اجرای فرمان امام (ره ) در نظام حکمرانی اسلامی تأکید نمود .

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی ، علیرضا عبدی معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همزمان با آغاز هفته سوادآموزی ، ضمن حضور در مراسم سیاسی عبادی نماز جمعه تهران ، در سخنرانی پیش از خطبه گزارشی از فعالیت های سازمان ارائه نمود .

 

وی در ابتدا ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها به صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی ( ره ) در 7 دی ماه 1358 اشاره نمود و گفت : این پیام با هدف نابودی جهل و شروع نهضت سوادآموزی صادر شد و حرکت فرهنگی و جهادی برای از بین بردن جهل و نادانی بود .

 

وی ادامه داد: قبل از انقلاب نزدیک 55 درصد از مردم در بی سوادی مطلق بودند و یک شکاف آموزشی سواد در بین زنان و مردان و در حدود 23 درصد وجود داشت و فاصله سواد مناطق شهری و روستایی نیز نزدیک به 34 درصد بود که در این مقطع امام ( ره ) اقدام به بنای این جریان مردمی می کند . من از همه بزرگواران تقاضا دارم حتماً پیام امام ( ره ) را در مورد نهضت سوادآموزی مطالعه فرمایند ، یک پیام کوتاهی است اما پر از معنا و عمیق . پیام شامل نکات بسیار دقیق و پیچیده در نظام حکمرانی است که تشریح این پیام تاریخی یک زمان مطلوب و کافی را می طلبد .

 

عبدی افزود : یکی از نکاتی که در این پیام می شود دید ،  مردم پایه بودن و تکیه جریان نهضتی بر مردم می باشد و امام از مردم سخن می گوید و از مردم می خواهد که یک جریان نهضتی مردمی تشکیل دهند و در کنار این جریان مردمی یک جریان تکلیفی مطرح می فرمایند .

یکی از جملات ایشان را برای شما عزیزان می خوانم که می فرمایند : " برای این امر لازم است تمامی بی سوادان برای یادگیری و تمام خواهران و برادران با سواد برای یاد دادن بپا خیزند " . همچنان که از این کلمات برداشت می شود نگاه ، یک نگاه مردمی است .بعد از این فرمان عام یک جریان نهضتی درکشور اتفاق می افتد و عموم مردم یا این جریان نهضتی را دیده و مشاهده کرده اند یا آنها که سنشان جوانتر است شنیده اند و در رسانه ها دیده اند ، یک حرکت پرشوری بین مردم اتفاق می افتد و خانه به خانه ، مسجد به مسجد و تکیه ها و ... به قول خود امام ( ره ) که فرمود ایران را مدرسه کنیم ، ایران تبدیل به مدرسه می شود.

 

ماحصل این اتفاق تا الان افت و خیزها یی داشته و در یک جاهایی با کم لطفی هایی همراه بوده ولی یک نقطه طلایی است و آن هم اینکه الان میانگین باسوادی در کشور ما از 47 درصد دوران ستم شاهی به 97 درصد رسیده است .

معاون وزیر و رئیس سازمان خاطر نشان کرد : الان شما اگر بخواهید بی سواد پیدا کنید خیلی سخت است و یکی از کارهای سخت امروز نهضت سوادآموزی همین امر می باشد و این به معنای نبودن بی سواد نمی باشد بلکه برای انقلاب و نظام اسلامی ما یک نفر بی سواد هم زیاد است ولی جستجو و جذب این بی سوادان و دعوت به کلاسهای سوادآموزی از مشکلات امروزه می باشد .

 

وی افزود : در مورد اینکه نهضت امروز چه جایگاهی دارد . جا دارد از این تریبون استفاده کنم و از آموزش دهندگان و آموزشیاران عزیز که با ما همکاری کرده اند و از حجه الاسلام قرائتی نماینده ولی فقیه در نهضت سوادآموزی و از وزرای محترم آموزش و پرورش کمال تشکر را داشته باشم که کمک کرده اند نهضت به موفقیت ها و توفیقاتی که دست یافته است ، برسد ، اما باید عرض کنم کار اصلی نهضت از این به بعد می باشد .

 

عبدی در ادامه گفت : ما در نهضت دو کار اصلی داریم ، ابتدا اینکه باید کاری بکنیم که در ایران اسلامی هیچ کسی که امکان خواندن و نوشتن دارد بی سواد نماند ودوم اینکه با کمک نخبگان گام دوم نهضت سوادآموزی را باز تعریف کنیم  و از خواندن و نوشتن برویم به همان افقی که امام عزیز ( ره ) فرمودند : ما باید کاری کنیم که فرهنگ وابسته کشورمان به فرهنگ مستقل و خودکفایی تبدیل شود و یا مقام معظم رهبری ( مدظله العالی ) که فرمودند : از نهضت سوادآموزی علاوه بر توسعه سواد در ادامه تعمیق سواد هم انتظار می رود و ما باید در تعمیق سواد و در پوشش سوادهمگانی و انواع مختلف سواد برای تمام گروههای سنی نسخه ای داشته باشیم .

 

عبدی در پایان خاطر نشان کرد : من از همین جا از عزیزانی که صدای بنده را می شنوند دو خواهش دارم . اول اینکه اگر امکان دسترسی به بی سوادی را دارید کمک و همت کنید تا با معرفی آنها به کلاسهای سوادآموزی ، بی سوادی به سرانجام برسد و دومین خواهش از نخبگان و خبرگان علمی جامعه است و آن اینکه برای آینده جریان دانایی کشور ، جریانی که در آن سوادهای جهان و فراگیری سنی و اینگونه  چیزها دیده شود باید یک جریان مردمی ، نهضتی و مردمی طراحی و همه  با هم در کنار هم یک جریان دانایی را به راه اندازیم .

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 6973
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1401/10/03 13:03
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین