معاون سوادآموزی استان کهگیلویه و بویراحمد: رشد۱۵۰ درصدی دوره های سه گانه سوادآموزی استان
معاون سواد آموزی آموزش وپرورش استان گفت: حجم ابلاغی نهضت سواد آموزی استان در سال گذشته در سه دوره سواد ،تحکیم و انتقال پنج هزار و ۳۰۰ نفر بودکه با تلاش های انجام شده این حجم به هشت هزارو ۴۰۰ نفر تحت پوشش رسانده شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از خبرگزاری ایرنا در استان کهگیلویه و بویراحمد، سید حمزه باقری نژاد معاون سوادآموزی استان اظهار کرد: هزار و هفت نفر آموزش دهنده فعال در استان وجود دارند و توانمند سازی آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی، اجرای طرح های نماز کلید بهشت ،آموزش رایانه در کنار آموزش سواد پایه و طرح خواندن همراه با خانواده از اولویتهای کاری نهضت سواد آموزی استان است.
وی افزود: سازمان نهضت سوادآموزی این استان در ۲ سال پیاپی توانسته (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) در ۲۲ شاخص عملکرد حائز رتبه برتر شود و همچنین در همین مدت سوادآموزان در رشته های کتابخوانی، مقاله نویسی و انشای نماز حائز چهار رتبه برتر شدند.
معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان تصریح کرد: نرخ باسوادی استان در اوایل انقلاب برای سن ۱۰ تا ۴۹ سال ۲۸.۶ درصد بوده است و این نرخ در کشور ۴۶ درصد بوده و استان اصلا وضعیت خوبی نداشته است.
باقری نژاد عنوان کرد: طبق برآورد جامعه آماری کشور در سال ۱۴۰۲ نرخ باسوادی در کشور ۹۷ درصد است.در استان نرخ باسوادی ۹۶.۴ درصد. است که کمی از میانگین کشوری پایین تر است.
وی ادامه داد: با این وجود نرخ شناسایی افراد کم سواد و بی سواد رشد چشمگیری نسبت به اوایل انقلاب تاکنون داشته و در مجموع عملکرد استان بسیار خوب بوده تا به این نقطه رسیده است، به گونه ای که نرخ باسوادی در استان حدود ۶۴ درصد رشد داشته، در سالیان قبل این استان جزو کمترین نرخ سواد بوده است.
باقری نژاد ادامه داد: هم اکنون با ۲۲ دستگاه دولتی و غیردولتی استان تفاهم نامه همکاری منعقد شده است که از جمله آن ها می توان به انعقاد قرار داد با اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان و سازمان جهاد کشاورزی در راستای آموزش های مهارتی به بیسوادان اشاره کرد.
باقری نژاد تأکید کرد: علم توآم با مهارت اثربخش و کارایی بالاتری دارد که در رویکرد جدید نهضت سوادآموزی مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: همچنین مرکز یادگیری مشارکتی در زندان مرکزی یاسوج برای فعالیتهای سوادآموزی و آموزشهای مهارتی راه اندازی شده که رضایتمندی خوبی در پی داشته است.
مردمی بودن از شاخصهای مهم نهضت سوادآموزی است که با تدبیر امام راحل (ره) از بدو تأسیس تاکنون خدمات ارزشمندی ارائه داده است . مطابق سرشماری ۱۳۹۵ میانگین باسوادی کشور از ۶ سالگی به بالا، ۹۰/۳ بود و این میانگین در استان ۸۷/۸ درصد بود و طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ نرخ باسوادی جمعیت استان در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله، به ۹۲/۸ درصد رسید و مطابق با برآورد سال ۱۴۰۰ به بالای ۹۵ درصد رسید.
نظر دهید