جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1396/08/14 - 09:02
  • - تعداد بازدید: 960
  • - تعداد بازدیدکننده: 271
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /appsettingFree

صالحی استاندار خراسان شمالی: امروز یادگیری مهارت های زندگی محور آموزش است.

صالحی استاندار خراسان شمالی: امروز یادگیری مهارت های زندگی محور آموزش است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی، محمد رضا صالحی در این همایش اظهار داشت: ما باید خوب شنیدن، خوب دیدن، خوب پاسخ دادن در صورت نیاز، تبدیل مخالف به منتقد و منتقد به همراه را یاد بگیریم. وی افزود: تبدیل فرهنگ وابسته به فرهنگ مستقل در مجموعه آموزشی کشور بایستی مبنای کار باشد چرا که وابستگی به فرهنگ های مختلف ما را از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی خود دور می کند و ما دیگر انسان ایرانی مسلمان و آزاده در راستای رسیدن به آرمان های الهی نخواهیم بود. وی تاکید کرد: باید استقلال خود را در حوزه های مختلف حفظ کنیم تا فردی وابسته و متصل به اشخاص دیگر نباشیم. صالحی با تاکید بر ضرورت به روز شدن مستمر اطلاعات و دانسته ها، تصریح کرد: امروز در عصر ارتباطات و دانایی هستیم و مدارک تحصیلی در کشورهای پیشرفته مرتبا تمدید می شود، بنابراین یکی از مهم ترین اقدامات در حوزه زیربنایی مباحث آموزشی، به روزرسانی مدارک تحصیلی با ارائه مقالات و تحقیقات در بازه های زمانی مختلف است. وی اشاره داشت: امید داریم اطلاعات همه معلمان اعم از استادان دانشگاه و معلمان در حوزه های آموزش و پرورش و علمیه و تمامی مدیران استانی به روز شود و پیشبرد شرایط به گونه ای باشد که همراه با توانمندسازی مدیریت، سواد خود را در تمامی حوزه ها اعم از سواد رسانه ای، ارتباط با خانواده و... ارتقاء دهیم .



صالحی بار دیگر تاکید کرد: امروز بی سوادی صرفا به معنای ناتوانی در نوشتن و خواندن نیست یا حتی ندانستن علوم کامپیوتر و زبان بین المللی نیست و فراگیری مهارت های مختلف زندگی مهم است بنابراین باید این موضوع اساس سیاست کار ما در حوزه آموزش باشد .



رئیس شورای پشتیبانی سواد آموزی استان مطرح کرد: شورای سوادآموزی شهرستان ها بایستی با جدیت بیشتر کارها را دنبال کنند و هم چنین برنامه های عملیاتی برای انسداد مبادی بی سوادی توسط مجموعه نهضت سوادی آموزی تنظیم و دستگاه های اجرایی همکاری های لازم را داشته باشند .



صالحی به افزایش همکاری همگانی با مراکز محلی سوادآموزی هم تاکید داشت و خبر داد: معاونت نهضت سوادآموزی کشور موافقت خود را برای بهره مندی هر شهرستان این استان از یک مرکز سواد آموزی محلی اعلام کرد و امیدواریم با فعال شدن این مراکز در8 شهرستان علاوه بر آموزش علم و دانش، آموزش مهارت های زندگی نیز گسترش یابد .



وی خاطرنشان کرد: با سفر اخیر دکتر ابتکار معاون رئیس جهموری در امور زنان و خانواده به استان و قول مساعد وی، اعتبار لازم برای ساخت مرکز شبانه روزی دختران بازمانده از تحصیل شهرستان راز جرگلان توسط این معاونت اختصاص می یابد و آموزش و پرورش و نوسازی مدارس باید پیگیر کار باشند .



صالحی خطاب به مجموعه آموزش و پرورش و نهضت سواد آموزی استان تاکید کرد: نسبت به آمار و ارقام به ویژه در تعداد بیسوادان در بخش سواد آموزی حساسیت بیشتری داشته باشید چرا که برنامه ریزی ها و سیاست های دولت در این حوزه بر مبنای همین اعداد و ارقام است .



در ادامه این همایش معاون نهضت سوادآموزی کشور هم با تاکید بر این که جامعه امروز ما به آموزش های اجتماعی و مهارت های زندگی نیاز دارد، گفت: نباید نگاه کلیشه ای و تکراری به سوادآموزی داشته باشیم .



محمد مهدی زاده افزود: خواندن و نوشتن ابزار است نه هدف و بنابراین باید به سمت جامعه یادگیرنده پیش برویم چرا که سواد آموزی امروز به عنوان شاخص مطرح نیست و در شاخص های نوین جهانی در حوزه سواد، حرکت به سمت یادگیری مداوم مورد سنجش قرار می گیرد. وی تصریح کرد: امروز تعریف آموزش بر دو رکن ابزار و محتواست که ابزار همان خواندن، نوشتن و حساب کردن است و محتوا به معنای دانش ها، نگرش ها و ارزش هایی است که بهبودبخش زندگی انسان باشد. وی ابراز تاسف کرد: امروز مدارک تحصیلی در کشور فراوان است اما این مدارک به روز نیست و فرزندان ما خوب زندگی کردن و تعامل با دیگران را بلد نیستند و با این شرایط اگر تمامی مردم ایران مدرک لیسانس هم داشته باشند باز هم از شاخص های جهانی عقب خواهیم ماند. وی مبدا جهانی نهادگذاری آموزش بزرگسالان را ایران معرفی کرد و گفت: ایران در بحث علم و دانش قدمتی تاریخی و دیرینه دارد و عصر دانایی محوری درواقع از ایران به عاریه گرفته شده است. مهدی زاده میانگین سن افراد سواد آموز کشور از زمان انقلاب تا به امروز را 29 سال اعلام کرد و گفت: قشر جوان و فعال ما درگیر این موضوع هستند و بنابراین بایستی با برنامه ریزی درست و مطلوب همراه با علم آموزی و مهارت آموزی را در مجموعه آموزشی خود رواج دهیم. وی به تدابیر اتخاذ شده دولت تدبیر و امید در حوزه سواد آموزی هم اشاره کرد و گفت: دولت دکتر روحانی اولین دولتی بود که تصویب کرد در قبال ارائه خدمات سواد آموزی پاداشی هم به بیسوادان قبول شده در این دوره ها تعلق بگیرد که این رویکرد در هیچ جای دنیا سابقه نداشته است .



در ادامه این نشست مدیر کل آموزش و پرورش استان به بیان سیاست ها و برنامه های آموزش و پرورش در زمینه سواد آموزی پرداخت و گفت:بر اساس سرشماری سال ۹۵ توانستیم جایگاه خوب و قابل قبولی را در امر سواد آموزی کسب کنیم. براتعلی حاتمی افزود: خراسان شمالی در افزایش سواد آموزی در گروه سنی ۶ سال به بالاتر رشد ۳.۴ درصدی و رتبه نهم را کسب کرده و در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال نیز رشد ۲.۹۶ درصدی و رتبه هشتم را داشته است. وی افزود: با تدوین و اجرایی شدن برنامه شتاب بخشی سواد، جایگاه استان از رتبه 26 به رتبه 23 رسیده است و برنامه ما در سال جاری هم جذب 8400 نفر با اولویت اولیای بی سواد تا پایان آذر ماه است که تا کنون 60 درصد آنان جذب شده اند. وی تاکید کرد: در حوزه سواد آموزی خراسان شمالی به لحاظ عملکردی از میانگین کشور عقب نیست اما به لحاظ جایگاه دچار عقب ماندگی هستیم که امیدواریم با مشارکت همگانی در آینده ای نزدیک شاهد ارتقای استان در این حوزه باشیم .



گفتنی است در این ‌جلسه معاون نهضت سوادآموزی کشور از محمدرضا صالحی استاندار خراسان شمالی و مهرداد ابراهیمی معاون سیاسی استاندار بابت حمایت عملی از اقدامات شورای پشتیبانی سوادآموزی استان قدردانی کرد و ۱۴ دستگاه استانی و ۲۰ دستگاه شهرستانی به عنوان دستگاه های برتر در امر سوادآموزی تجلیل شدند.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 1473
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1396/08/14 09:02
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین