رشد قابل توجه آمار سازمان نهضت سوادآموزی نسبت به آمار اعلام شده از سوی موسسه آمار یونسکو
علی باقرزاده: رشد قابل توجه آمار سازمان نهضت سوادآموزی نسبت به آماراعلام شده از سوی موسسه آمار یونسکوUIS
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از خبرگزاری پانا رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از رشد قابل توجه در کم شدن تعداد بیسوادان خبر داد که سازمان نهضت سوادآموزی نسبت به آمار اعلام شده توسط از سوی موسسه آماریونسکو UIS رشد قابل توجهی در نرخهای سوادآموزی داشته است.
علی باقرزاده در گفتوگو با پانا، در خصوص نرخ رشد باسوادی ایران نسبت به یونسکو اظهار کرد: موسسه آمار یونسکو مسئول یکنواخت سازی، یکسان سازی و هماهنگ کردن تعریف سواد، روشهای شمارش و آمار سطح سواد در کشورهای مختلف است.
وی ادامه داد: هر 2 سال یک بار موسسه آمار یونسکو گزارشی را منتشر میکند که در آن وضعیت سواد و میزان پیشرفت کشورهای مختلف اعلام میشود.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: گروههای سنی زیرنظر موسسه آمار یونسکو متفاوت است در گروه سنی 15 تا 24 سال تحت عنوان گروه جوانان، پیش بینی شده جمهوری اسلامی ایران نیم درصد در حوزه سوادآموزی رشد دارد این در حالی است که 0.7 درصد رشد داشتهایم.
باقرزاده اشاره کرد: یونسکو برای گروه سنی 25 تا 60 سال پیش بینی رشد نرخ باسوادی را 2.6 درصد اعلام کرده بود اما با وجود نتایج سرشماری نفوس و مسکن رشد بالای 2.85 دیده شده است.
وی همچنین اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در رشد نرخ باسوادی تا پایان سال 2016 بالاتر از پیش بینیهای یونسکو بر اساس عملکردهای سال های 2013 تا 2015 بوده است.
وی گفت: 3.85 درصد رشد در فاصلههای سال های 93 تا 95 (با 2.85 درصد رشد)، 14 برابر رشد سواد در سال های 86 تا 90 (با 0.2 درصد رشد) را نشان میدهد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در خصوص کاهش تعداد بیسوادان نیز گفت: در فاصله سالهای 91 تا 95 یک میلیون و 480 هزار نفر از بیسوادان کم شده در حالی که این کاهش در سال های 86 تا 90 حدود 116 هزار نفر بوده است.
باقرزاده در ادامه به کم شدن بیش از 13 برابر تعداد بیسوادان در سال های 91 تا 95 اشاره کرد.
وی همچنین تاکید کرد: تعیین سیاستهای اجرایی و حجم ابلاغی سال 97، موضوعاتی هستند که تقریبا تمامی فعالیتهای سال آینده سازمان در سطح ستاد و استانها را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سیاستهای اجرایی سازمان در محورهای سند راهبردی و جهت ساز، رویکردها، اهداف و سیاستها تهیه شده است.
باقرزاده افزود: با توجه به ضرورتهای موجود به نظر میرسد تمرکززدایی و کاهش تصدیگری، توسعه مشارکتهای بین بخشی و فرابخشی و انعطافپذیری در رویهها و روشهای سوادآموزی از رویکردهای اصلی فعالیتهای سازمان در سال آتی باشد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اهداف سیاستهای سال 97 سازمان بیان کرد: گسترش فرصتهای یادگیری و ارائه آموزشهای برخوردار از کیفیت و تثبیت جایگاه برنامه سوادآموزی در برنامههای توسعه کشور از مهم ترین اهداف استراتژیک سازمان در سال 97 به شمار میروند.
نظر دهید