دیدار نوروزی وزیر آموزش و پرورش با رئیس ، مدیران و تعدادی از کارکنان حوزه ستادی سازمان نهضت سوادآموزی
به مناسبت آغاز سال 1402 دیدار صمیمی تعدادی از نیروهای ستادی سازمان نهضت سوادآموزی با نوری وزیر آموزش و پرورش برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی ، صبح امروز دوشنبه هفتم فروردین ماه 1402 دیدار نوروزی مقام عالی وزارت با مدیران و تعدادی از کارکنان حوزه ستادی سازمان در سالن جلسات دفتر وزیر برگزار شد .
در این دیدار یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش ، ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان ماه مهمانی الهی ، تقارن بهار طبیعت و معنویت را به فال نیک گرفت و پس از خوش آمد گویی به حاضرین از تلاشهای بسیار خوب همکاران در سازمان نهضت سوادآموزی تشکر و قدردانی کرد.
مقام عالی وزارت به پیام و فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره ) اشاره کرد و گفت : نهضت سوادآموزی قطعه ای در منظومه فکری امام (ره ) بود و توجه امام به نهضتی بودن فعالیت ها در این عرصه بسیار پررنگ و اثر بخش بوده و نظر امام بیشتر تشویق افراد به امر سوادآموزی بود و نهضت سوادآموزی هم باید نقش تنظیم گر ، سیاستگذار و ناظر را در این مسیر به عهده بگیرد .
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مصوبات خوب شورای عالی پشتیبانی سواد خاطر نشان کرد : باید از روش ها و ابزارهای جدید و نوین برای سرانجام بخشی به بی سوادآموزی استفاده کرد و یکی از بهترین روشها استفاده از ظرفیت مساجد ، مدرسه ها و محلات است خصوصا در مناطق لازم التوجه که در معرض آسیب بیشتری هستند .
وی ادامه داد : باید با زنده نگهداشتن و پویا نگهداشتن ، هویت نهضت را تقویت کنیم تا نهضت بتواند در همه عرصه ها روی پای خودش بایستد.
یوسف نوری به ارتباط نهضت با شعار مهم امسال اشاره کرد و افزود : بحث سواد و مهارت از بخشهای مهم تولید ملی است و توجه به سوادچند بعدی و سواد عملکردی بسیار حائز اهمیت است . نهضت سوادآموزی می تواند در تولید ملی نقش مؤثری ایفا کند و این امر با آموزش مهارتهای چندگانه به سوادآموزان و توانمندسازی آنان محقق خواهد شد .
ایجاد شبکه دقیق و فراخوان از شرکتهای دانش بنیان برای طراحی سکوها و پلتفرم های آموزشی و برگزاری رویدادهای مهم در سطح کشور برای آشنایی بیشتر مردم با فعالیتها و نقش های نهضت سوادآموزی از جمله پیشنهادات وزیر در سال جدید بود .
شایان ذکر است در ابتدای این نشست علیرضا عبدی رئیس سازمان نهضت سواد آموزی ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای سازمان در سال 1401 گفت : برگزاری جلسات شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی پشتیبانی سواد نقطه عطفی در توجه به موضوع سوادآموزی در سطح کلان کشور بود و توانستیم اعتبارات بسیار خوبی را که در ده سال اخیر بی سابقه بود ، جذب کنیم و مطالبات استانها تا پایان سال 1400 را کامل پرداخت کنیم . همچنین موفق به دریافت مطالبات پاداش سوادآموزان شدیم که در اولین فرصت به حساب آنان واریز خواهد شد .
عبدی همچنین خاطر نشان کرد : در سال 1401 کلاسها به شکل تلفیقی طراحی شد و برگزاری کلاسها به این شکل ، دارای آیین نامه بود و توانستیم نظارت بسیار خوبی هم بر نحوه صحیح اجرا ، انجام دهیم .
لغو مجوز مراکز یادگیری ناکارآمد ، تصحیح و پالایش اطلاعات ثبتی سواد ، کسب رتبه اول دولت الکترونیک در بین سازمانهای وزارت آموزش و پرورش ، استفاده از ظرفیت دستگاه های دولتی و ظرفیت مردمی در ابعاد گسترده ، تشکیل کارگروه ویژه اساتید آموزشی و تدوین مأموریت نهضت سوادآموزی در گام دوم انقلاب ، توجه به نقش اجتماعی و کاشت یک میلیون نهال توسط سوادآموزان ، آموزش دهندگان و خانواده های آنان از جمله فعالیتهای انجام شده در سال 1401 از نگاه رئیس سازمان نهضت سوادآموزی بود .
علیرضا عبدی به اهم فعالیت های مورد نظر در سال 1402 اشاره کرد و گفت : هدف ما سرانجام بخشی به بی سوادی پایه است که در همین راستا فراخوان بین المللی رهیافت های نوین سوادآموزی را طراحی کردیم و در سال جدید برگزارخواهیم کرد تا مدل آموزشی سوادآموزی جمهوری اسلامی را در سطح بین الملل مطرح کنیم . همچنین شتاب بخشی به استانهایی که عملکرد ضعیفی دارند نیز در دستور کار خواهد بود .
تدوین الگوی نهضت در گام دوم ، توجه به برنامه هفتم توسعه در قالب ایجاد مشوق ها و محدودیت ها برای کمک به سرانجام بخشی بی سوادی ، اجرای طرح تلفیق سواد و مهارتهای شغلی ، راه اندازی مرکز اسناد سوادآموزی ، طراحی سازو کارهای لازم برای بهره گیری از مدرسه و ظرفیت دانش آموزان ، تمرکز جدی بر شعار سال در دوره تحکیم ، حمایت و تشویق مالی و معنوی از معلمان نقش آفرین در حوزه سوادآموزی و شناسایی و استفاده حداکثری از ظرفیت مردمی و حلقه های میانی و جهادی از جمله فعالیتهای پیش روی سازمان خواهد بود .
نظر دهید