در مراکز یادگیری محلی مهارتهای اساسی زندگی و اجتماعی و حقوق شهروندی به سواد آموزان آموزش داده می شود
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان : در مراکز یادگیری محلی مهارتهای اساسی زندگی و اجتماعی و حقوق شهروندی به سواد آموزان آموزش داده می شود
وی با بیان اینکه برنامه وزارت آموزش و پرورش راه اندازی 500 مرکز یادگیری در سطح کشور بود ، سهم استان را 15 مرکز عنوان کرد و با اشاره به نیاز سنجی صورت گرفته در این خصوص گفت : علی رغم نیاز سنجی و تمهید مقدمات ، فعلا در سال جاری 2 مرکز در استان راه اندازی و فعالیت خود را از اول مهر به عنوان واحد آموزشی آغاز خواهند کرد .
رمضان یوسفی با بیان اینکه در این مراکز علاوه بر آموزش سواد ، مهارتهای مورد نیاز به سواد آموزان آموزش داده می شود ،گفت : مهارتهای اساسی زندگی ، حقوق شهروندی و مهارتهای اجتماعی با حضور مدرسین با تجربه و متخصص به افراد آموزش داده می شود .
وی افزود : قبلا در مراکز یادگیری در کنار آموزش سواد ، به افراد حرفه های مورد نیاز آموزش داده می شد اما در این دوره موضوع مهارتهای پیش بینی شده به حقوق و مهارتهای اجتماعی اختصاص یافته است که هر نفر 200 ساعت دوره خواهد داشت .
یوسفی گفت : در صورت هدایت و راه اندازی درست این دو مرکز ، در سال آینده این مراکز به کل استان تعمیم داده می شود و به همین منظور 15 مرکز برای استان پیش بینی شده است .
معاون سواد آموزی استان با اشاره به شرایط راه اندازی مراکز یادگیری گفت : در این مراکز حداقل 75 نفر شامل 30 نفر بی سواد و 45 نفر کم سواد در طول یکسال تحت آموزش های لازم قرار خواهند گرفت و علاوه بر پرداخت حق آموزش ، برای هر نفر بابت سرانه آموزشی مبلغ 200 هزار تومان به منظور نگهداری و هزینه های جاری پرداخت می شود .
وی با بیان اینکه مدیریت مراکز یادگیری در سه بخش دولتی ، غیر دولتی و مشارکتی پیش بینی شده است ،گفت : این دو مرکز یادگیری که اولین تجربه استان است به صورت دولتی راه اندازی می شوند و ضرورت دارد دستگاه ها به ویژه دانشگاه های استان در راستای تامین مدرسین مراکز با سواد آموزی همکاری لازم را داشته باشند .
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری دوره های آموزشی ICDL برای کم سوادان در سطح استان اشاره کرد و با بیان اینکه این برنامه سال گذشته در 5 استان کشور اجرایی شد از کسب رتبه اول کشوری این برنامه خبر داد و گفت : در صورت همکاری بخش های مختلف در راه اندازی مراکز یادگیری محلی نیز جزو استانهای برتر خواهیم بود .
وی با اشاره به ارزیابی وزارت آموزش و پرورش از فعالیت های سواد آموزی گفت : به همین منظور 30 شاخص برای ارزیابی عملکرد استانها پیش بینی و کردستان در سال 93 در دو بخش مورد ارزیابی قرار گرفت که در بخش اداری و شورای پشتیبانی رتبه 4 کشوری و در ارزیابی عمومی جزو 10 استان برترکشور شد این در حالی است که در سال 92 رتبه استان 23 کشوری بود .
وی افزود : در سال 94 نیز اقدامات استانها در 3 دسته مورد ارزیابی قرار گرفت و کردستان در لایه میانی به عنوان استان برتر مورد تقدیر وزارت قرار گرفت .
نظر دهید