توانمندسازی سوادآموزان،لازمه مهارت افزایی ونقش آفرینی مؤثرایشان دراعتلای جامعه
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، توانمند سازی سواد آموزان را زمینه ساز فراگیری مهارت های اجتماعی و نقش آفرینی مؤثر ایشان در اعتلای جامعه دانست.
به گزارش روابطعمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، سیدعلی حسینی در نشست بررسی الگوهای فناوری قابل اجرا در دوره های سوادآموزی تصریح کرد: نهضت سوادآموزی برگرفته از پیام بسیار ارزشمند حضرت امام خمینی (ره) است، که با هدف ریشه کنی معضل شوم بی سوادی از جامعه ایران اسلامی پایه ریزی شد.در پیام حضرت امام خمینی(ره) نکات بسیار مهمی وجود دارد که حاکی از نگاه بلند ایشان به مسئله سواد در ابعاد گوناگون و متنوع آن میباشد.
وی، با بیان این که پیشبرد اهداف نهضت سوادآموزی، باید با اندیشههای نو، تولید فکر و گفتمان سازی در مسیر تحقق نگاه امام خمینی(ره) حرکت نماییم، عنوان کرد: از این منظربا توجه به مقوله پژوهش، و پژوهش محور سازی فعالیت ها در کلاس های سواد آموزی دوره های سه گانه،می توانیم به نهضتی بودن نهضت سوادآموزی جامه عمل بپوشیم.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، آموزش مهارت های متنوع در کنار آموزش خواندن و نوشتن و تربیت انسان های توانمند را مهم ترین عامل رسیدن به استقلال فرهنگی دانست و گفت: لازمه تحقق این مهم، مشارکت فعال و تعامل سازنده همه ارکان تعلیم و تربیت به ویژه صاحبنظران و اندیشمندان دلسوز است.
این مقام مسئول در آموزش و پرورش خراسان جنوبی، با اشاره به انجام پژوهش بررسی تجارب موفق آموزش دهندگان دوره انتقال سوادآموزی،در سال گذشته، تصریح کرد توانمند سازی سواد آموزان زمینه ساز فراگیری مهارت های اجتماعی شده و ایشان را برای نقش آفرینی مؤثر در اعتلای جامعه از حیث فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، اعتقادی، ورزشی و حتی ارتقاء امنیت در ابعاد مختلف آن تربیت می نماید.
وی، برضرورت یادگیری سواد پژوهشی همزمان با فراگیری سازمانی توسط سواد آموزان تأکید کرد و افزود: بین یادگیری سازمانی و سواد پژوهشی با توسعه مهارت های فردی؛حرفه ای و شغلی سواد آموزان و بهره وری کلاس های سواد آموزی در دوره های سواد آموزی، انتقال و تحکیم، رابطه معنا داری وجود دارد.
به گفته حسینی، نقش پژوهش در سواد آموزی موجب پرورش و تقویت خلاقیت، ابتکار، نوآوری آموزشی، پرورشی و تربیتی، رونق کسب و کار و ارتقای کیفیت زندگی سواد آموزان در شهرها و روستای های بهارستان علم وادب می شود.