ارشادی، معاون سواد آموزی آموزش وپرروش استان چهارمحال و بختیاری: مهارت آموزی رویکرد جدید حوزه سوادآموزی استان می باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان چهارمحال وبختیاری، مرتضی ارشادی با شرکت در نمازجمعه شهرستان اردل به عنوان سخنران پیش ازخطبه ها اظهار داشت: سازمان نهضت سواد آموزی از سوی امام خمینی(ره) حرکت بزرگی در جهت ریشه کن کردن بی سوادی و یک جریان مهم فرهنگی برای کشور بود.
ارشادی با بیان اینکه تعلیم و تربیت انسان ها همواره یکی از سخت ترین و مشکل ترین کارها است افزود: کارکنان سازمان نهضت سواد آموزی در راه سخت آموزش به افراد بی سواد جامعه همواره از شمع روشن وجود خود مایه گذاشته اند و این کار فقط در سایه عهد و پیمانشان با امام خمینی(ره) و شهدا میسر شده است.
وی ضمن اشاره به دستاوردهای مهم حوزه سوادآموزی در آستانه چهلمین سال انقلاب افزود نرخ باسوادی در ابتدای انقلاب در بین جامعه هدف (گروه سنی10 تا 49) در استان 36درصد بود که در سال جاری به 94 درصد رسیده است و به میزان 58درصد افزایش یافته است. نرخ رشد باسوادی کشور در طول 40سال گذشته 46 درصد است که نرخ باسوادی استان ما 12 درصد از میانگین کشوری بیشتر می باشد.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان ضمن تشکر از زحمات تمامی فعالان حوزه سوادآموزی استان در اجرای برنامه ها ،بیان کرد: حوزه سوادآموزی استان طی 2 سال اخیر رتبه های خیلی خوبی در سطح کشور کسب نموده و توانسته جایگاه خوبی در کشور بدست آورد و تا امروز 99 درصد حجم ابلاغی سازمان تحت پوشش قرار گرفته است که با تلاش همکاران همانند سال گذشته تمامی حجم ابلاغی تحت پوشش قرار می گیرد .
وی دوره های آموزش به سوادآموزان را شامل دوره های سه گانه سوادآموزی، تحکیم سواد و دوره انتقال عنوان کردو افزود: در دهه چهارم پس از پیروزی انقلاب سوادآموزی با رویکرد آموزش ICDL برای زنان و مردان کمسواد کشور رخ داد تا علاوه بر مهارتهای چهارگانه سوادآموزی 126 ساعت آموزش رایانه به آنان ارائه شود که در همین راستا در استان در سال گذشته از میان 2000 نفر تعداد 100 نفر در شهرستانهای شهرکرد، بروجن و فارسان و امسال 300 نفر در تمام شهرستانهای استان این آموزشها را دریافت کردند.
معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان با بیان اینکه طرحهایی با هدف جلوگیری از بازگشت به بی سوادی اجرایی شده است، گفت: خواندن با خانواده، ایجاد حلقه کتاب و کتابخوانی و راه اندازی مراکز یادگیری محلی از این دست برنامه ها بود که نشان می دهد ما سوادآموز را رها نمی کنیم.
ارشادی با بیان اینکه رویکرد جدید استان توسعه مراکز یادگیری محلی است و به دنبال ایجاد انگیزه در سوادآموزان با توجه به موقعیت جغرافیایی و فرهنگی هستیم تا این افراد به مهارت برسند بیان کرد: از سال 94 تاکنون 22 مرکز یادگیری محلی در استان افتتاح شده است که این تعداد شامل 5 درصد سهمیه مراکز کل کشور می باشد و تلاش ما این است تا تعداد این مراکز را تا پایان امسال به 30 مرکز افزایش یابد.
وی ضمن بیان اینکه رویکرد جدید حوزه سوادآموزی استان مهارت آموزی است، تصریح کرد: 21 مرکز یادگیری محلی سوادآموزی به صورت غیردولتی اداره می شود همچنین در اداره این مراکز با اداره کل فنی وحرفه ای استان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همکاری هایی صورت می پذیرد.همچنین یک مرکز با همکاری سازمان زندان های استان در زندان شهرکرد ایجاد شده است که در این مراکز علاوه بر آموزش سواد آموزی، آموزش های مهارتی نیز به آنان ارائه می شود.
معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان افزود: مدیریت آموزش و پرورش استان معتقد است بایستی در تمام شاخصهای سوادآوزی حرکت کند و بخش خصوصی و اشتغال را مدنظر قرار داده که تقرببا 100 درصد فعالیتها در معاونت سوادآموزی به بخش خصوصی برون سپاری شد و امروز بیش از 720 نفر در سوادآموزی به صورت مستقیم و پارهوقت به خدمت گرفته شدند.
ارشادی افزود: تکیه به آمار رسمی کشور از چالشهای بزرگ حوزه سوادآموزی بودو بانک اسمی بیسوادان در استان وجود نداشت و تبدیل اطلاعات به دست آمده در سرشماری به اطلاعات اسمی کار سختی بود که در همین راستا امسال در استان از اطلاعات سایر دستگاهها مانند مراکز بهداشت و درمان استفاده شد و این روش در سطح کشور به عنوان یک طرح مطرح شد وبانک اطلاعاتی اسمی بی سوادان استان برای اولین بار در کشورجمع آوری شد.
گفتنی است درپایان ازچهره های برتر حوزه سوادآموزی استان تجلیل شد.
نظر دهید