ابراهیم کرمانی نژاد در مراسم انعقاد تفاهمنامه مشترک سازمان نهضت سوادآموزی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد:
اجرای طرح(بشری) و آموزش قرآن با بهرهگیری از مکتب پیامبر اکرم(ص) به روش سمعی
ابراهیم کرمانی نژاد مدیرکل برنامهریزی و آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد "طرح بشری" و آموزش قرآن با بهرهگیری از مکتب پیامبر اکرم (ص) به روش سمعی را تشریح کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان نهضت سوادآموزی، در مراسم انعقاد تفاهمنامه مشترک سازمان نهضت سوادآموزی و معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، ابراهیم کرمانی نژاد مدیرکل برنامهریزی و آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد به بیان "طرح بشری" و آموزش قرآن با بهرهگیری از مکتب پیامبر اکرم (ص) پرداخت.
مدیرکل برنامهریزی و آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد در این مراسم بیان کرد: بهرهگیری از روش آموزش قرآن در مکتب پیامبر اکرم (ص) که روش آموزش سمعی است، به این معنا که ماهیت و ساختار اصلی آموزش قرآن (شنیدن و تکرار پس از شنیدن) است. قرآن کلام خداست و باید در (قلب) قرآنآموز جای گیرد و راه ورود به قلب و دروازه آن نیز به دلایل فراوان قرآنی - روایی و علمی، گوش است.
ابراهیم کرمانی نژاد اظهار کرد: این طرح کاملاً عمومی و فراگیر است، بهطوریکه در همهٔ زمانها و مکانها، برای گروههای سنّی مختلف و برای باسواد و بیسواد یکسان بوده و به کتابدرسی و جزوه آموزشی بیرون از قرآن مشروط نیست و دارای مقبولیت علمی، مرحلهبندی و مقاطع مشخص آموزشی با رهآوردهای تعریف شده میباشد. ترغیب قرآن بهجای تحمیل آموزشی آن، بهرهگیری از روش شنیداری و گفتاری، آسانسازی آموزش تلاوت با صوت و لحن خوش، و توجه ویژه به تجوید عملی یعنی فن و هنر تلاوت قرآن کریم بر اساس تلفظ صحیح حروف و اصوات با لهجه فصیح عربی در حال اجراست.
وی افزود: برای اینکه بتوان قرآن کلام خدا را تا حدی از مهجوریتی که پیامبر اکرم (ص) از آن در پیشگاه خداوند شکایت میکنند خارج کرد و میل و رغبت به آموزش قرآن را در جامعه بیشتر نمود، نیازمند روشهایی هستیم که بتواند توجه همهٔ اقشار جامعه از بیسواد و باسواد و از کودک و پیر و جوان و همهٔ افراد از هر سطح فرهنگی و تربیتی را به خود جلب کند.
کرمانی نژاد تصریح کرد: فراگیری قرآن به سبک پیامبر (ص)، ارائه محتوا و مطالب آموزشی استاندارد، جلوگیری از اتلاف زمان، قابلدرک برای تمامی اقشار جامعه، پرورش افراد با سطح علمی و آموزشی بالا جهت فعالیت در امور قرآنی، سادهسازی یادگیری قرائت قرآن کریم و همچنین مهندسی تلاوت بهعنوان اهداف طرح آموزش نوین قرآن کریم (بشری) برشمرده شده است.
مدیرکل برنامهریزی و آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد، ضمن ابراز خرسندی از انعقاد تفاهمنامه مشترک و با اشاره به کاربرد این طرح برای همهٔ سنین و تمام سطوح سواد حتی افراد کاملاً بیسواد گفت: با درنظرگرفتن شرایط سوادآموزان، طرح بشری در سازمان نهضت سوادآموزی قابلیت اجرایی دارد.