یوسفی معاون سواد آموزی استان کردستان : برگزاری چهارمین نشست کارگروه بهبود کیفیت سواد آموزی استان
با حضور مدیر کل آموزش و پرورش استان، چهارمین نشست کارگروه بهبود کیفیت سواد آموزی استان در سال جاری برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کردستان، در این نشست که با حضور مدیر کل آموزش و پرورش استان، معاونین سواد آموزی و پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع و دیگری اعضای کارگروه برگزار شد، پیرامون راه کار های کیفیت بخشی و استمرار کلاس های سواد آموزی در سال آینده و توانمند سازی آموزش دهندگان، کمیت، کیفیت و مشکلات مراکز یادگیری محلی استان و تصمیم گیری در خصوص آموزش دهندگانی که صرفا اقدام به تشکیل کلاس نموده و سواد آموزان را رها می کنند بحث و تبادل نظر و تصمیم گیری شد.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در این نشست از اهتمام معاونت سواد آموزی و دست اندرکاران این حوزه در سطح استان و شهرستانها و مناطق در راستای پیگیری برنامه ها به خصوص پوشش تحصیلی دوره های سواد آموزی و محقق شدن حجم ابلاغی تشکر کرد.
رشید قربانی پالایش اسمی بی سوادان را حرکتی هدفمند دانست و گفت: این اقدام وضعیت افراد را تعیین می کند ، لذا ضرورت دارد فعالیت های صورت گرفته در این بخش تداوم داشته و به نتیجه برسد.
وی هم چنین با تاکید بر ضرورت تجهیز مراکز یادگیری محلی سواد آموزی از ظرفیت های برون و درون سازمانی، اظهار داشت : در صورت برگزاری شورای پشتیبانی سواد آموزی و مشارکت دستگاه ها، جهت تحقق مصوبات، پیگیری لازم از طریق مکاتبه صورت بگیرد .
در ابتدای این نشست رمضان یوسفی معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان نیز گزارشی از اقدامات و نتایج پیگیری مصوبات جلسه قبل کارگروه ارائه کرد و با بیان اینکه در سه دوره سواد آموزی ، حجم پوشش ابلاغی 95.31 درصد محقق و تعداد 11 هزار و 141 نفر در سه دوره سواد آموزی، تحکیم و انتقال تحت پوشش قرار گرفته اند، گفت: میانگین کشوری پوشش دوره های سواد آموزی 80 درصد است.
وی با تاکید بر تقاضا محور بودن سواد و نیاز جامعه و فرد به سواد آموزی ، یکی از اقدامات استان را مدرسه محور نمودن سواد آموزی و تعیین مدارس به عنوان پایگاه سواد آموزی عنوان کرد که بخشنامه آن جهت همراهی و همکاری مدیران مدارس به شهرستانها و مناطق تابعه استان ارسال و زمینه کار فراهم شده است .
معاون سواد آموزی استان در ادامه از پالایش اسمی بی سوادان با همکاری ثبت احوال استان خبر داد و با بیان اینکه تا کنون تعداد 8 هزار و 421 نفر پالایش اسمی صورت گرفته است که از این تعداد وضعیت 4 هزار و 837 نفر تعیین شده است ، اظهار داشت : بر اساس خروجی صورت گرفته در پالایش اسمی مدرسه محور، تعداد 1694 نفر بی سواد، 552 نفر کم سواد ، 1077 نفر در حال سواد آموزی، 11 نفر در حال تحصیل دوره انتقال ، 90 نفر دارای مدرک ابتدایی، 9 نفر دارای مدرک سیکل، 3 نفر دیپلم، 14 نفر بی سواد آموزش ناپذیر ، 3 نفر بی سواد معلول آموزش پذیر ، 17 نفر قوتی و تعداد 1367 نفر خارج از محدوده سنی تا تاریخ اول اسفند ماه جاری شناسایی شده اند و این روند تا پایان سال جاری ادامه دارد .
وی یکی دیگر از اقدامات این حوزه را برگزاری دوره های توجیهی برای آموزش دهندگان در راستای توانمند سازی آنان عنوان کرد و گفت: برگزاری جلسات ویدئو کنفرانس مدیران مراکز یادگیری محلی به صورت هفته ای با عنوان آموزش و تجربه و آموزش مدیران مراکز یادگیری و راهنمایان سواد آموزی از دیگر فعالیت های این حوزه بوده است.
معاون سواد آموزی استان یکی از مشکلات عمده این حوزه را تامین اعتبارات مورد نیاز عنوان کرد و گفت: در راستای نظارت بر کلاس های درس و فعالیت آموزش دهندگان و اقدامات شهرستانها و مناطق ، بیش از هزار بازدید حضوری و غیر حضوری انجام شده است.
نظر دهید