گزارش فعالیتهای انجام شده و در دست اقدام سوادآموزی از سوی معاون وزیر و رئیس سازمان
نگاهی بر اقدامات و دستاوردهای سازمان نهضت سواد آموزی در آستانه چهل و سومین سالکرد پیروزی انقلاب اسلامی
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی ، محمدزاده معاون وزیر و رئیس سازمان درادامه گفتگو با خبرنگار این روابط عمومی به مناسبت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ، به تشریح برخی فعالیتهای انجام شده و در دست اقدام سواد آموزی پرداخت .
محمدزاده بیان داشت : در اجرا و پیگیری مأموریتها و راهکارهای برنامه ریشه کنی بی سوادی و همچنین بهمنظور اهتمام در تعمیق و تحقق پیامدهای مرتبط در حوزههای فردی، اجتماعی، خانوادگی، سیاسی، اقتصادی، بهداشتی، فرهنگی، سازمان نهضت سوادآموزی اقدام به طراحی و تدوین "طرح حلقه های کتاب خوانی" ویژه نوسوادان و کمسوادان جامعه بالای 10 سال غیر محصل نموده است.هدف از اجرا و برگزاری این طرح فراهم کردن زمینه و فرصت مطالعه برای نوسوادان و کم سوادان جامعه و همچنین دسترسی آسان تر به منابع مکتوب مناسب می باشد تا با استقرار این شبکه آموزشی – فرهنگی زمینه عادت به مطالعه، تلاش و ایجاد انگیزه به کتابخوانی و یادگیری مستمر و مادام العمر فراهم شود. اهداف اصلی این طرح تثبیت و تحکیم سواد و ارتقای آگاهی های عمومی، ترویج عادت به فرهنگ مطالعه و یادگیری مادام العمر و یادگیری مشارکتی و تقویت فعالیت های گروهی می باشد. این طرح از سال 1395به اجرا در آمده است. این طرح تاکنون با تشکیل3911 حلقه کتابخوانی بیش از 173047 نفر کمسواد مخاطب را تحت پوشش برده است.
معاون وزیر و رئیس سازمان همچنین با اشاره به طرح خواندن با خانواده گفت : گام اول این طرح در سال های 1376 لغایت 1389 توانست از 15 عنوان کتاب طرح خواندن با خانواده 3 عنوان کتاب را در بین حدود 5 میلیون و 375 هزار نفر از سوادآموزان دور مقدماتی ، 6 عنوان کتاب را در بین حدود 3 میلیون و 834 هزار نفر از سوادآموزان دوره تکمیلی و 6 عنوان کتاب را در بین حدود 1 میلیون 504 هزار نفر از سوادآموزان دوره پایانی ، آموزش دهد . گام دوم طرح مذکور از طریق در اختیار گذاشتن کتابهای کاربردی سعی دارد نسبت به توسعه و تقویت فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در بین مخاطبان و اعضای خانواده ، تقویت مهارت خواندن و نوشتن فراگیران دورههای سوادآموزی و استفاده بهینه از اوقات فراغت اعضای باسواد خانواده در امر مطالعه و کتابخوانی اقدام نماید. این طرح از سال شروع به کار خود در سال 1395 تا کنون در بین 6010554 نفر از سوادآموزان(دوره های سواد آموزی و انتقال ) به اجرا در آمده است.
نکته بعدی که مورد توجه معاون وزیر و رئیس سازمان قرارگرفت ، سوادآموزی اتباع خارجی یا پناهندگان بود . وی در این مورد ابراز کرد :یکی از رسالت های است که بر عهده دولت ها گذاشته شده است حق بهره مندی از آموزش اتباع سایر کشورهاست.در این راستا سازمان نهضت سوادآموزی از آغاز تاسیس تاکنون سوادآموزی اتباع خارجی به خصوص آموزش اتباع افغانی را در دستور کار خود قرار داده است و با تدوین برنامههای آموزشی مناسب در این راه کوشش کرده است به طوری که تقریباً در بیش از سه دهه گذشته با هدف برخورداری ملت افغانستان از فرصت های یادگیری در داخل ایران یا در خاک افغانستان خدمات قابل توجه و شایانی را ارائه کرده است.
وی خاطر نشان کرد : جنگهای چند سال اخیر باعث مهاجرت اتباع از کشورهای همسایه به ویژه از افغانستان به کشور جمهوری اسلامی ایران شدهاست. لذا جمهوری اسلامی ایران با توجه به همجواری، مشترکات تاریخی، فرهنگی، دینی و نیات بشردوستانه اتباع و مهاجرین خارجی را پناه داده و خدمات قابل توجهی در زمینه معیشتی، آموزشی و فرهنگی به این عزیزان ارائه نمودهاست. سازمان نهضت سوادآموزی بنا برتاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی )، در راستای تقویت این حرکت اسلامی و انسانی و بهمنظور توانمندسازی اتباع خارجی، اقدام به سواد آموزی برای مهاجرین بیسواد و کمسواد بویژه پناهندگان افغانی کردهاست.
سازمان توانسته از سال 1363 لغایت 1389 تعداد 681153 نفر و از سال1390 تاکنون بیش از 195 هزار نفر از اتباع بیسواد را از خدمات سوادآموزی منتفع نماید. در مجموع از سال 63 تاکنون 881316 نفر از اتباع تحت پوشش برنامههای مختلف سوادآموزی قرارگرفتهاند.
همچنین این سازمان علاوه بر فعالیتهای سالانه ی معمول خود با همکاری نهاد های بین المللی همانند کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد ، شورای مهاجرین کشور نروژ و ریلیف با هماهنگی اداره کل اتباع وزارت کشور با انعقاد تفاهمنامههای همکاری مشترک نسبت به شناسایی و جذب 50696 نفر از اتباع و مهاجرین خارجی اقدام نموده است.
فعالیت بعدی که محمدزاده به آن اشاره کرد طرح آموزش سواد پایه و مهارتهای اساسی زندگی به زندانیان بیسواد و کم سواد گروه سنی 60-10 ساله است که با مشارکت سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور در سراسر کشور در حال اجرا است و این طرح از ابتدا تا سال 1389، تعداد 798796 نفر و از سال 1390 تاکنون نیز 29121 نفر مدد جو را تحت پوشش برده و با سواد نموده است.
نظر دهید