جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1395/10/19 - 12:53
  • - تعداد بازدید: 1161
  • - تعداد بازدیدکننده: 261
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree

سرآغاز حرکت عظیم در سواد آموزی فرمان تاریخی حضرت امام(ره) در هفتم دی ماه بود.

معاون سواد آموزی کردستان گفت : سرآغاز حرکت عظیم در سواد آموزی فرمان تاریخی حضرت امام(ره) در هفتم دی ماه بود.


به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان به نقل از سروآباد، در این مراسم که با حضور معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان، مدیر آموزش و پرورش، ائمه ی جمعه و جماعت، معاون فرماندار، معاونین و کارشناسان این اداره به همراه مسئولین سواد آموزی، راهنمایان تعلیماتی و تنی چند از مسئولین سطح شهر برگزار شد، هفته ی سواد آموزی گرامی داشته شد.

در این مراسم سجادی امام جمعه ی شهرستان سروآباد با تبریک هفته ی سواد آموزی گفت: توجه به علم و دانایی از دستورات خداوند بلند مرتبه در قرآن کریم است و اهتمام در این زمینه اجرای دستورات و فرامین الهی است.


وی در ادامه، با اشاره به اهمیت علم آموزی از منظر قرآن اشاره نمود و اظهار داشت: امروزه اهمیت علم و دانش بر همگان معلوم است و همه مكاتب بشري و اديان آسماني بر كسب علم و دانش تأكيد دارند و دين مبين اسلام بيش از هر دين و آيين ديگري به علم بها داده و انسان‌ها را به تعليم و تعلّم فراخوانده است.


امام جمعه ی شهرستان، سروآباد سواد آموزی را گره گشای بیشتر مشکلات کنونی جامعه دانست و خاطر نشان کرد: اساس و بنیان کلیه ی زیر ساخت های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در جامعه سواد آموزی است و رسیدن به این زیرساخت ها عبور از فیلتر سواد آموزی است.


ماموستا سجادی در ادامه با تاکید بر اینکه در ریشه کنی بی سوادی خصوصاً زنان و دختران بی سواد و یا کم سواد جامعه باید همت مضاعف گذاشت و با اشاره به اینکه متاسفانه بیشتر افراد بی سواد جامعه را دختران و زنان تشکیل می دهند؛ بیان داشت: در اسلام از لحاظ یادگیری، سوادآموزی و علم آموزی هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد و در جامعه مسلم است که، مردان توانمند در دامان زنان توانمند پرورش می یابند.


رمضان یوسفی، معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان نیز در ادامه مراسم با عرض تبریک هفته ی سواد آموزی گفت: سرآغاز حرکت عظیم در سواد آموزی فرمان تاریخی حضرت امام(ره) در هفتم دی ماه بود.


معاون سواد آموزی استان در ادامه به سیر تاریخی سواد آموزی در ایران قبل از فرمان تاریخی بنیانگذار کبیر انقلاب مبنی بر تشکیل نهضت سواد آموزی و بعد از آن اشاره نمود و با بیان اینکه در سال 1355 قریب به 53 درصد قشر جامعه بی سواد مطلق بوده اند؛ گفت: پس از فرمان امام راحل در هفتم دی ماه سال 1358 به بعد این رقم سیر صعودی به خود گرفت؛ ولی با این وصف  رتبه ی سوادآموزی جهانی کشور ایران در سال 1390 به  86 رسید و این مصداق این است که در زدودن ریشه های بی سوادی باید بیشتر سعی نمود.


یوسفی در ادامه خاطر نشان کرد: سواد آموزی باید به یک احساس نیاز در جامعه تبدیل شود چرا که بی سوادی آفت و معضلی است که جامعه با مشکلات آن روبرو است.


وی تصریح نمود: ریشه کنی کامل بی سوادی نیازمند عزمی راسخ و جزمی ملی است، و در غیر اینصورت بایستی به عنوان یک چالش و یا معضل اجتماعی به قضیه نگریست و در این میان نقش روحانیون معزز، فرهنگیان و کلیه ی دستگاه ها ملموس تر و تاثیر گذار تر خواهد بود.


معاون سواد آموزی استان با اشاره به آمار و ارقام خاص در زمینه ی افزایش یا کاهش جرم در جامعه و نسبت فقر به میزان سواد و پیشرفت علمی جامعه گفت: ارتباط بین جرم و فقر با سواد ارتباطی معکوس است، چرا که فقیر ترین کشورها بی سواد ترین کشورها هستند و قریب به 70 درصد از متخلّف ترین افراد جامعه بی سواد و یا کم سواد اند پس بی سوادی یک چالش و معضل اجتماعی است.


یوسفی با اشاره به پیشرفت های چشمگیر آموزش و پرورش شهرستان سروآباد در جذب و پوشش 100 درصدی و حتی بیشتر سواد آموزان دوره های تحکیم و انتقال گفت: طی دو سال اخیر به همت مسئولین و کارشناسان آموزش و پرورش شهرستان در خصوص انسداد گلوگاه های بی سوادی و اجرای برنامه های سواد آموزی پیشرفت مطلوبی حاصل شده است و این نشان از اهتمام مضاعف همکاران شهرستان علی رغم شرایط منحصر به فرد و خاص منطقه است.


محمد عزیزی مدیر آموزش و پرورش شهرستان سرواباد نیز در ابتدای جلسه با تبریک هفته ی سواد آموزی و عرض خیر مقدم به معاون سوادآموزی استان، همراهان و میهمانان حاضر در این مراسم، گفت: فرمان تاریخی بنیانگزار فقید جمهوری اسلامی ایران در هفتم دی ماه سال 1358 نقطه عطفی در تاریخ سواد آموزی کشور محسوب می شود و این فرمان منشا و مبنایی برای شروع حرکت های مهم و بزرگ ملی بود.


وی در ادامه با بیان اینکه سواد آموزی اساس توسعه ی پایدار در جوامع است؛ گفت: زدودن و انسداد مبادی بی سوادی و کم سوادی با همت و همدلی کلیه ی اقشار جامعه میسر خواهد شد و سواد آموزی را باید به فرهنگی تبدیل نمود که به نیازهای این قشر از جامعه در بطن زندگی پاسخ دهد و موجب خود انگیختی و انگیزش درونی به حضور در کلاس های درس سواد آموزی در بین افراد 10 تا 49 سال گردد.


گفتنی است در پایان مراسم، از سوی مدیر آموزش و پرورش شهرستان سروآباد و با حضور معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان، لوح های تقدیر و سپاس به کارشناسان و همکاران فعال در حوزه ی سواد آموزی شهرستان اهدا گردید.



  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 705
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1395/10/19 12:53
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین