رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در گفتگوی خبری به مناسبت فرا رسیدن سالروز جهانی سوادآموزی ضمن اعلام شعار جهانی این روز، از زحمات آموزش دهندگان و کلیه همکاران خود تقدیر و تشکر نمود.
محمد زاده معاون وزیرو رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از انتخاب و اعلام شعار" سوادآموزی برای بهبود شرایط با محوریت انسان و کاهش فاصله دیجیتالی" بعنوان شعاراعلام شده سالروز جهانی سوادآموزی از سوی سازمان علمی تربیتی ملل متحد خبر داد .
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواداموزی ، محمد زاده معاون وزیرو رئیس این سازمان در گفتگویی به مناسبت فرا رسیدن هشتم سپتامبر روزجهانی سوادآموزی مصادف با 17 شهریور ماه، شعار این سالروز را در سال که از سوی سازمان علمی تربیتی ملل متحد ، عنوان شده " سوادآموزی برای بهبود شرایط با محوریت انسان و کاهش فاصله دیجیتالی" اعلام کرد و از زحمات آموزش دهندگان و کلیه همکاران خود تقدیر و تشکر نمود.
محمدزاده در این گفتگو اظهار داشت: بعد از گذشت بیش از چهل و یک سال از تاسیس نهضت سوادآموزی کاملاً مبرهن و مشخص است که از مهمترین و ریشه ای ترین حرکت های جهادی و انقلابی ، آغاز بسیج ریشه کنی بیسوادی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در سال های آغازین تاسیس بوده. چنانچه توسعه عدالت آموزشی و ایجاد فرصت برابر یادگیری برای همه را در اولویت اصلی نظام نوپای جمهوری اسلامی قرار دادند و تاکید نمودند همه باسوادان برای آموزش افراد محروم از نعمت سواد به پا خیزند.
وی همچنین افزود: سازمان نهضت سوادآموزی همواره به منظور تحقق امرتاریخی حضرت امام خمینی (ره) و اجرای منویات مقام معظم رهبری ( مدظله العالی) در تلاش و فعالیت بوده است و با عملیاتی نمودن تصمیماتی همانند تمرکز زدایی، بهرهگیری از ظرفیتهای برون سازمانی، کاهش تصدی گری و برون سپاری ،تنوع بخشی به محتوا و لحاظ نمودن ویژگیهای فردی افراد بزرگسالان، اقدام به طراحی و اجرای طرحهای میان مدت و ضربتی برای شناسایی ،جذب و آموزش افراد بیسواد و کمسواد نموده است و در این راستا موجب ارتقای نرخ های باسوادی در گروههای سنی مختلف از جمله 49-10 سال شده که نتایج سرشماری های ملی اخیر، نمونه ای از نتایج و اثرات کمّی آن در جامعه است.
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ، آموزش را یکی از حقوق اساسی و اولیه تمام شهروندان کشور دانست وعنوان کرد: در اسناد مختلف و در جای جای اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی جمهوری اسلامی، این موضوع به عنوان یکی از اصلی ترین و بدیهی ترین حقوق شهروندی برای تمامی اقشار جامعه فارغ از سن و جنس و نژاد و طبقه مورد تاکید بوده و خوشبختانه در ایران اسلامی سواد آموزی به عنوان فرصت دوم برای جبران و اعاده حقوق معطل شده افراد محروم از سواد مورد توجه بوده و آن را به عنوان جزئی جدایی ناپذیر از نظام آموزشی بر می شمارد.
محمد زاده در ادامه گفت: سازمان نهضت سوادآموزی همچنان و همانند سال های گذشته سمت و سوی فعالیت های خود را به تلفیق مهارتهای شغلی و حرفه با سوادآموزی پایه سوق داده است و علیرغم همه گیر شدن بیماری کووید 19 و تعطیلی مراکز آموزشی و به وجود آمدن بحران در این عرصه ، توانسته است در چهارچوب دوره های سوادآموزی آموزش مجازی و تلویزیونی را ادامه دهد و جلوی تداوم امر بی سوادی را بگیرد. سازمان در کنار آموزش سواد با اجرای طرح سوادو زندگی اقدام به آموزش های شغلی و حرفه ای بومی و زود بازده به مخاطبین دوره های خود نموده .
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین ادامه داد: در تقویم جامعهی جهانی، 8 سپتامبر مصادف با 17 شهریورماه ، تحت عنوان روز جهانی سوادآموزی نامگذاری شده است و امسال برای این روز از سوی سازمان علمی تربیتی ملل متحد ، عنوان و شعار" سوادآموزی برای بهبود شرایط با محوریت انسان و کاهش فاصله دیجیتالی" انتخاب شده است. با توجه به زیست بوم ایجاد شده به دلیل همه گیری ویروس کرونا اهمیت این شعار بیشتر مشهود است و بر ضرورت نیاز به تداوم آموزش در این زیست بوم و تکریم وجود انسانی علیرغم فاصله ایجاد شده به واسطه آموزش های مجازی تاکید دارد.
محمد زاده در این گفتگو در تقدیر از زحمات آموزش دهندگان و همکاران خود گفت: اینجانب به واسطه سالروز 17 شهریور( هشتم سپتامبر) و فرصت پیش آمده ضمن گرامیداشت اهمیت این روز از تلاش ها و زحمات همه همکارانم در سازمان نهضت سوادآموزی ، معاونین سوادآموزی و کارشناسان ادارت کل استان ها و آموزش دهندگان عزیز قدردانی نموده و تبریک و تهنیت عرض مینمایم.
نظر دهید