جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1400/11/10 - 09:27
  • - تعداد بازدید: 665
  • - تعداد بازدیدکننده: 518
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree

احمد خاک زاد معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی : نرخ میانگین سوادآموزی در کشور، 97 درصد است.

معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی گفت: با تشکیل نهضت سوادآموزی با فرمان تاریخی حضرت امام(ره)، نرخ باسوادی افراد 10 تا 49 ساله از ۴۸ درصد قبل از انقلاب به 97 درصد رسیده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان بوشهر، احمد خاکزاد در نشست ستاد بهبود کیفیت سوادآموزی استان بوشهر با بیان اینکه سواد مهارتی است که باید سبب ارتقا کیفیت زندگی افراد شود. اظهار کرد: اگر فراگیری سوادآموزی موجب بهبود کیفیت زندگی فرد نشود، نشانه عدم توفیق در ارائه آموزش با کیفیت است.

 

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر ارائه آموزش در مرحله اول و سپس توسعه و تعمیق اظهار کرد: فعالیت در حوزه سوادآموزی و تلاش برای ریشه کنی بی سوادی، مصداق ولایتمداری است.

خاکزاد یکی از فواید ارتقا نرخ سوادآموزی کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و عنوان کرد:: ما مسئولیت داریم تا شرایط را برای باسوادشدن  افرادی که به دلایل مختلف نتوانسته‌اند از آموزش‌های رسمی برخوردار شوند، فراهم کنیم.  

 

وی ادامه داد: باید برای داشتن سوادآموزی کارآمد باید ارائه هدفمند و نظام یافته خدمات سوادآموزی به طور ویژه پیگیری شود.

معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی افزود: در بازدید از کلاس‌های سوادآموزی در استان بوشهر مشاهده شد که خوشبختانه در این استان به جای  توجه به آمار و کارهای کمی به کیفیت آموزش توجه ویژه‌ای شده است.

خاکزاد با بیان اینکه نرخ کشوری سواد آموزی برای افراد 10 تا 49 ساله 97 درصد است، افزود: این نرخ در استان بوشهر بوشهر بالاتر از میانگین کشوری است که امیدواریم با شتاب بخشی به برنامه‌ها، 2 درصد باقی‌مانده این استان از نعمت سواد برخوردار شوند.

 

وی با اشاره به وجود اطلاعات اسمی 650 هزار بی سواد در سراسر کشور اظهار کرد: با انجام برش‌های استانی تلاش می‌کنیم تا با استفاده از ظرفیت شوراهای پشتیبانی استان‌ها و شهرستان‌ها و مناطق و با پالایش اسمی، به اطلاعات دقیقی از تعداد افراد بی‌سواد دست پیدا کنیم.

خاکزاد با اشاره به ابلاغ بخشنامه شناسایی اولیا بی سواد و ارائه آموزش به آنها در سال 92 گفت: در آیین نامه اجرایی جدید مدارس که به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است، نقش مدارس در فرایند سوادآموزی، ویژه دیده شده است.

 

وی تاکید کرد: افزایش نرخ سوادآموزی اولیا موجب بهبود کیفیت  تحصیلی دانش‌آموزان می‌شود.

معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: با همکاری نهادها و دستگاه‌های اجرایی همچون کمیته امداد، بهزیستی، امور عشایر و جهادکشاورزی می توان تعداد افراد بی سواد تحت پوشش مجموعه‌ها شناسایی، جذب و آموزش داده شوند.
خاکزاد تاکید کرد: استفاده از نیروی انسانی با کیفیت و کارآمد در حوزه‌های ستادی و توانمند سازی آموزش یاران منجر به ارتقا کیفیت سوادآموزی کارآمد می‌شود.

 

وی اضافه کرد: برای شناسایی افراد بی سواد تلاش می‌کنیم تا به جای سرشماری نفوس و مسکن از پایگاه های رسمی مثل ثبت احوال و سامانه‌های  دانش‌آموزی استفاده شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: حضرت امام(ره) با فرمان تاریخی خود و با فراخوان از افراد بی سواد برای فراگیری سواد و افراد با سواد برای آموزش سواد، نهادی را بنیان نهاد که به صدقه جاریه و خیرکثیری برای کشور تبدیل شده است.

 

علی موحدی افزود: کسانی که به دلایل شرایط سنی، شغلی و زندگی امکان حضور در کلاس‌های رسمی آموزش و پرورش ندارند، با همت و تلاش مجموعه نهضت سوادآموزی، از نعمت سواد برخوردار می‌شوند.

وی با بیان اینکه استان بوشهر جزو 5 پنح استان برتر کشور در حوزه سوادآموزی است، تصریح کرد:: مجموعه سوادآموزی با وجود همه مشکلات در انجام رسالت خود از هیچ کوششی دریغ نکرده‌اند.

 

موحدی گفت: سهمیه ابلاغی استان سه هزار و 500 نفر بوده است که تاکنون ببش از دو هزار و 500  نفر از آنها توسط 150 آموزش دهنده تحت پوشش دوره‌های سوادآموزی قرار گرفته‌اند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به اهمیت تشکیل بانک اطلاعاتی اولیا بی‌سواد ادامه داد: تا کنون 45 درصد پالایش اسمی انجام شده است و امیدواریم تا پایان بهمن تشکیل این یانک به پایان برسد.

موحدی تاکید کرد: برای افزایش نظارت بر فرایند آموزش و آزمون‌ها باید سهمیه استان در تعداد آموزش دهنده و اعتبارات سوادآموزی افزایش یاید.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان بوشهر با بیان اینکه شناسایی افزاد بی‌سواد بر اساس سرشماری نفوس و مسکن مشکلاتی دارد، گفت: برای شناسایی افراد بی سواد، مدیران و روسا آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق باید توجه ویژه داشته باشند.

 

سیدمجتبی هاشمی نژاد جذب بی‌سواد را دومین مرحله فرایند سوادآموزی دانست و افزود: به دلیل پراکندگی جغرافیایی و انگیزه کم افراد بی‌سواد، جذب این گروه به سختی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه برای جذب افراد بی سواد باید گفتمان سازی عمومی انجام شود، اظهار کرد: از رسانه ها انتظار داریم تا در اقناع سازی اجتماعی، یاریگر ما باشند.

هاشمی‌نژاد در پایان گفت: نظارت بر فرایند آموزش و آزمون‌ها، دوره مرحله سوادآموزی است که زمینه ارتقا کیفی آموزش را فراهم می‌کند

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 5742
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1400/11/10 09:27
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین